2 Aralık 2014

once upon a time s04e10:

Shattered Sight

--- spoiler ---

.zaman kısıtlıyken muhabbetlere devam ettiler, bu yüzden bile sinir ediyorlar artık ama izliyoruz işte. neyse ki anna meselesi halloldu. dilek taşı ile kurtarmış bulundu kardeşini. tam olarak öleceği sırada bunun olmuş olması da çok zorlamaydı ama güzeldi. otuz yıl geçiyor, denize atılıyor. tam boğulacak diğer tarafta elsa tam o anda dilek tutuyor. yok artık daha neler?

.üstelik buzun içinde insanlar ölmüyormuş demek, otuz yıl kalmış bir sağlık sorunu falan olmamış. ne güzel geleceğe yolculuk ettirmiş kar kraliçesi kimse hakkını teslim etmiyor kadının, dekolte kraliçesi de diyebiliriz bizi sarışın hatuna.

.kasabanın bu büyüye karşı çözümü herkesin kendini kitlemesi imiş. tam karakterler birbiri ile iyi anlaşıyor, bir kötü çıktı ona karşı mücadele edecekler derken hepsi birbirini yiyecek imiş. gereksiz bir kalabalık, hepsini birden öldürse de olurdu ama mesaj vermek istemiş herhalde kar kraliçesi.

.kız kardeşleri ona dönmedikten sonra ne manası vardı peki bu kadar hengamenin? emma nasıl kurtaracak bundan sonra? yakışıklı ve pamuk kalplerine çok güvendi ama son dakikada kötü gözlerle baktılar birbirlerine. bir de bebek var, o etkilenmiyor mu? pis pis ağlasın falan ne bileyim.

.rumple yine kendi hesabını yaptı, kanca da toparladı büyü güçlerini. hançerin bağından kurtulup henry ve karısını kurtarma anlaşması yaptı. eh henry'i düşündüğü için artı puan ama karısı hançerden kurtuluğunu öğrenince işler eskisi gibi olacak mı sanki? oradan da bir dal dram yakacağız herhalde.

.regina ne zorluklardan sonra iyi bir tip olmuştu. şimdi yine gerçek kötü mü olacak? vay anam vay, çok yorucu hakkaten. şimdi sevdiklerine koruyucu büyü falan yaptı, yetmedi kendini mahzenine kitledi iyi güzel de kötücül olunca yaptığı büyüyü geri alamayacak mı? nasıl bir önlem olabilir ki kendine karşı? daha mantıklı bir şeyler yapsalardı keşke.

.elsa kardeşi için bütün kasabanın kurtulma şansını ellerinden aldı ama kimseler trip atmadı henüz, o da biraz saçma geldi.

--- spoiler ---