18 Aralık 2014

once upon a time s04e12:

Darkness on the Edge of Town

--- spoiler ---

.karlar diyarı hikayesini bitirdiler. anna güzel bir gelinlikle evlenmeye doğru gitti ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar. bunun yerine üç tane kadın büyücü buldular. malefiz (true blood'dan hatun), ahtapotlu biri, renkli saçlı biri. kalan ikisinin karakterini bilmiyorum yavaş yavaş öğretirler herhalde. öğretmezlerse de çok abartı geldiler zaten bakalım artık.

.asıl olay rumple ile belle arasındaki mevzu idi. vakti zamanında bunu kaçırmışlar ve düşmanlarının korkularını gösteren bir eldiven ile takas etmek istemişler. henry'nin sakarlığı ile bu eldiven ortaya çıktı ve belle tam rumple olayları dürecekken hançer ile ortaya çıkıp günü kurtardı.

.aslında rumple'ın hançerden kurtulması harika olabilirdi. dünyayı fethederdi falan filan ama güzel toparladılar. acıklı bir hikaye oldu, tüm güçlerini kaybetmiş oldu. kar kraliçesi nasıl bir büyü yapmışsa artık rumple'ı bile bağladı demek. 

.peki sormak istiyorum, neden önce hançerden kurtulmaya çalıştı da bu büyü kalkanından kurtulmaya çalışmadı? sonuçta dünyaya açılmayı kafasına koymuştu. burası biraz aksak oldu sanki.

.neyse emma falan yan karakter gibi takıldı, pek bir işe yaramadı. olayların ortasında belle gelmeseydi kanca da ölmüş olacaktı. o kalp sıkılma anı iyidi aslında bu açıdan ama kanca ne ara iyilerden oldu da mutlu sona ulaştı onu bilemedim.

.neyse güzel olabilecek bir konu da yazar meselesi, boş kitapların bulunması da iyidi de o ev kimindi? gizli odayı nerden buldu? rumple yazarı tanıyor ama kitaplarını mı çalmış ne yapmış? bunları artık 2015'de göreceğiz herhalde. tüm diziler gibi bu da sezon arası vermiş görünüyor.

.regina cephesinde de olaylar üzücü idi, sevdiceğinden vazgeçti. hem de doğru yoldan sapmayarak bunu yaptı. bu kadın da ne kadar değişti bunca zaman insan hayret ediyor gerçekten. eskiden henry'i severdi ama bu değiştirmezdi. demek adamın aşkı bir başka ediyor kadını...

--- spoiler ---