17 Aralık 2014

grimm s04e08:

Chupacabra

--- spoiler ---

.daha önce böyle efsanelerden yaratık pörtletmişlerdi. yine aynısını yaptılar ama biraz değişik oldu. sadece wesenleri kurtadam gibi bir tipe çeviren hastalık varmış. konumuz buydu. bir tane iyilik perisi doktoru sinek sokar ve memleketine gidince hastalanıp geceleri ava çıkar. wesen ama olay wersenlikten daha çok hastalıkla ilgili. eh geliştirmeye çalışıyorlar ama cılız hareketler.

.juliette hamile gibi göstermemişler miydi? hamile değilmiş, wesen olmuş. şaşırttılar bizleri de geçici bir şeydir herhalde ya da bununla uğraşırlar bir süre artık. büyünün böyle bir yan etkisi varsa adalind'in de insan olması gerekiyordu diyorum ama bakalım açıklayacaklar mı?

.wu meselesi karın ağrısı oldu. devamlı sorgulama, şüphe falan derken bir yere varmadı. adam kafayı sıyırdı. tüm olayları gözünde canlandırdı ve gözaltına alındı sonunda. bölümün kurdunu herkesler gördüğü için iyice koydu buna. üstelik nick olaylar sırasında açıklamaya da çalıştı ama pek olmadı tabi. saçmaladılar biraz wu konusunda. esas karakterlerden de wesen olayını bilmeyen kalmadı.

.monroe ve rosalee evliliğine tehditler sürüyor derken polislerden teki wesen ırklarının kırılmamasının tarafı imiş. tamam iyi güzel de nick'ten nasıl saklanmış? bunu da abarttılar pek olmadı yani.

.bebek meselesinde önem verme olaylarına geri dönecek gibiler ama o konu da çok yavaş ilerliyor. hem kraliyet, hem direniş bebeği arıyor ama kimse bulamıyor. nick'in anası sağlam kadın bulacaklarını da sanmıyorum. en azından yakın zamanda olmaz gibi geliyor ama konular biterse buna döneriz tadında bekletiyorlar meseleyi.

.hamilelik meselesinde niye gözyaşı döktüydü. ben hala oraya takıldım. yoksa hamile de içindeki adalind türünde bir wesen bebek de o yüzden güçlerini mi kullanıyor? bir açıklama getirseler doğru düzgün iyi olacak.

--- spoiler ---