4 Aralık 2014

forever s01e10:

The Man in the Killer Suit

--- spoiler ---

.gereksiz ve pek de şaşırtıcı olmayan bir polisiye ile geldiler bu sefer. ingiliz asil taklidi yapan bir tip varmış. ilk kayınpederinden para araklamak için böyle bir yola başvurmuş ama kandırdığı hatuna aşık olunca durumu itiraf edeyim derken öldürülmüş.

.henry abimiz ve üstün gözlem gücü ile olası tüm katilleri gördükten sonra şirketin avukatı, geline aşık olmuş elemanın suçlu olduğunu öğrendin. bunu da kandırarak yaptılar. gelini gözaltına aldılar, cinayet silahını bulduk dediler, eleman da kek gibi gitti sakladığı yere bakmaya ve yakaladılar. aman da aman, çok da gerekli değil böyle bölümler.

.amma velakin sonunda merak ettiğimiz bin yıllık abi ile karşılaştık, sonraki bölüm için dolgu bir bölüm oldu özetle. sonraki bölüme merak ettirdikleri için hoş diyebiliriz ama fazladan bir şey olmadı.

.taksi sahnesini de herlock ile benzettim bir hayli. taksici eleman henry ile neler konuşacak bakalım. derdi neymiş bu kadar anlatacak mı? amacı neymiş? niye takip edip duruyormuş? bu konudan gitseler iyi olacak. sıradan bir polisiyeye dönerler ise üzerler.

.abe de ilk aşkına meyletti. kendisi fringe'den nina hatunu idi. daha sonra görür müyüz bilmiyorum ama en iyi arkadaşın ölümü ile kadına yazılma meselesine güldüm. henry'nin tepkisi iyidi. davayı çözme meselesinde de tepkiler komikti. henry oturduğu yerden çıkarımla bir adım öndeydi de işte bunu anladık artık fazlası lazım.

--- spoiler ---