7 Aralık 2014

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e09:

Ye Who Enter Here

--- spoiler ---

.adamlar çok yoruyor, kaçıncı kez diyorum bunu bilmiyorum ama bir bölümdeki konuşma normal dizilere göre iki kat fazladır herhalde, çevirmenleri de yoruyordur. devamlı takip etmek de yorucu. zaten aksiyon yapıyorlar kafalarına göre habire bir şeyler oluyor. bu iyi mi kötü mü bilemedim hala, ikinci sezonun ortasına geldik hala çekimserim. ilk başladığım heyecana göre bakarsak hala aradığımı bulamadım.

.obilisk dedikleri alet anahtar, şehir de latin amerikada bir yerlerde mi neymiş. nerde olduğunu takip edemedim ya neyse işte, şehir de alet de dna incelemesi yapıyormuş ve ona göre dokunanları yamultup yamultmamayı seçiyormuş. bu olay da antik uzaylılar tarafından yapılmış. bir gönderme yaptılar diyebiliriz.

.insan ırkını değiştirmek istiyorlarmış, ona uygun bir alet olarak da bunları geride bırakmışlar, seçilmiş tipler de onların soyundan olan tiplermiş. skye uzaylı değil de dnası değişik anlamına geliyor. aynı zamanda babası ve çiçekli kız da onlardanmış. çiçekli kız deyince giriş kısmındaki skye elbisesi de çiçekliydi.

.sezonun en iyi kısmı skye'nin sahaya yakışmış olması. dövüşler güzel, sanki bir miktar da kilo vermiş hareketler de yakışıyor. onun haricinde pek bir şey göremedim hala sezonda. yok babasıdır, yok uzaylıdır, yok almandır falan derken hengame gidiyor.

.adamlar güya gizem yapıyorlar da bildiğin hengame bu arkadaşım. şimdi bir tarafta şehre girip yok etmeye çalıştılar çam yarması zencinin gözleri kırmızı olup arkadaşlarına saldırdı. diğer tarafta uçaklarının (otobüs diyorlar) yerlerini tespit ettiler ve olaylar karıştı.

.düşürmelerini emretmiş ama ward skye'ı almak için bir anlaşma yapmış. bundan almanın haberi yoktu. skye'ı aldıktan sonra düşürme emrini tekrarladı, şu durumda ne olacağı belli değil ama tantana kopacağı belli. zaten skye'ın teslim edişinde bir yamuk olduğu belli oluyordu.

.babası ile ward ortak iş yapacak, babası zaten almandan intikam almaya çalışıyordu. öyle bir toparlama yapacaklar ve ward'ı da tekrar iyilerin tarafına geçirecekler. ward'ın olayı neyse belli olmadı bir türlü taraf seçemedi, ne yaptığı belli değil. deli gizem yaratıyorlar, çok deli.

--- spoiler ---