19 Kasım 2014

The Originals s02e07:

Chasing the Devil's Tail

--- spoiler ---

.ak meşe kazığımızı kim aldı şimdi? marcel mi? davina uyudu kaldı yavrum hehe. neyse en vurucu kısmı klaus'un elijah için yaptığı konuşma idi. buradaki müzik de pek tatlıydı. olaylarla birlikte güzel oldu da elijah tam kendine gelmedi.

.klaus biyolojik babasını öldürdü, tereddüt etmeden dedi ama tereddüt etti aslındas kısmen. annesine paketleyince, anasın da cami ile hesaplaşmaya gitti. kardeşlerini de yakaladıklarına göre işler karışıyor diyebiliriz.

.savaşı erken kızıştırıyorlar ama mikael daha piyasada yok. kurtlar cephesinde alfamız alfa olmaya karar verdi, büyücülerin kontrolü de kalktığına göre tekrar vampir kurtadam savaşı falan mı olacak nedir yani?

.kızı meselesi iyice ortaya çıkacak. esther'den daha güçlü büyücü gelecek falan diyorum ya bakalım ne ara getirecekler. aile korumak pahasına bir sürü hengame çıkacak. iki kardeş hikayesi bu açıdan iyi oldu. en azından birbirlerine girmiyorlar artık.

.kol, araplardan kimya öğrenmesi ve amacı konusunda ortada bir şey yok henüz. adama güvenilmez ama davina ile takılacak gibi görünüyorlar. hani güven falan sarsıldı gibi yaptılar ama tutup bu elemanı kurtarır bile. davina ve klaus meselesi ileriye dönüp can sıkıcı saçma bir hal alacak gibi görünüyor.

.klaus'a özel hançer ile onu paketleyebileceklermiş. plan buydu son tahlilde, davina bunu gerçekleştirip klaus'u devreden çıkaratabilir. elijah da gördüğü kabusların etkisinde vampirliğinden vazçgeçmeye yaklaşabilir ve olaylar böyle seyredebilir.

.orataya bir sürü karmaşa çıkartacak konular serpiştirdiler, o yüzden iyiye gidiyor diyebilirim ama tabi batırmazlarsa. hem sezon yirmi küsür bölüm olacaksa daha konuşmak için erken diyebiliriz.

--- spoiler ---