29 Kasım 2014

the legend of korra s04e09:

Beyond the Wilds

--- spoiler ---

.bu sezon için iyi bölüm oldu, çok durgun gidiyor nedense. pek bunalımlı ve bunaltıcı olmaya başlamıştı ki korra sonunda toparlandı sanırım. toparlayan kişi, dağıtan kişinin kendisiydi. zaheer niye yardım etti onu pek anlamadım? ortak menfaatler dedi ama kuvira diktatör olsa ne olur olmasa ne olur? sonuçta insanlar onu zindana attılar diye tam kötü tavrı sergilemesi gerekirdi.

.bunun yerine sakallar saçlar falan derken bilge olmuş çıkmış. uçmayı öğrenmiş ama zincirlere mahkum olmuş, yine de ruhlar dünyasına girebiliyor imiş. dakkasında kandırdı avatarı, daha önce ruhlar dünyasında mahvetmişti avatarı ama bu sefer bir çakallık yapmadı. girişe yardım etti daha sonra raava ile birleştiler. özlemiştik olayı ve jinora'yı buldular.

.kurtarmak için ruhlar dünasında ruh bükücülük yaptı, bu da ilginç bir şeydi. normalde böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylemişlerdi ama avatara ruh bükücülük özelliği de geldiğinden beri bunun yolu açılmış oldu diyebiliriz.

.avatarımız günü kurtardı ve kendine geldi. sarmaşıkların neden çıldırdığını araştırmadılar. muhtemelen diğer tarafta kuvira sarmaşıkları kestiği için bunlar bu taraftan dengelemeye falan çalışıyorlardı.

.metal bükücü dostlar, ailelerini kurtarmak için yola koyuldular. bolin'i yanlarına aldılar. kalan bölümlerde bunu izleyeceğiz herhalde ama sonraki bölüm tarihi belli değil gibi. ara vermeseler bari.

.korra'nın naga ile oynaması iyi idi, keşke artırsalar bu meseleleri de bu kadar bunalım içinde vakit kalmıyordur.

.toplantıya çağırılmayan avatar bir miktar üzücüydü. masada savaş tartışıyorlardı ama ateş ulusu ve hava ulusu savaşa pek razı değiller. en azından ilk saldıran taraf olmayacaklar imiş. kuvira sağlam dalacak, o zaman ne yapacaklar? da kötü olarak kuvira yeterli değil yahu. şimdi asami ve varrick bir şeyler yapacaklar artık.

--- spoiler ---