8 Kasım 2014

the legend of korra s04e06:

Battle of Zaofu

--- spoiler ---

.korra çabuk iyileşti demiştim, hala iyileşmemiş. tam da yerinde fark ettik bunu. kuvira ile teketek kapıştılar zaofu için... korra kaybetti. baştan belliydi ama hani avatar haline geçerse halleder dediydik ama olmadı. kuvira ağzını burnunu kırdı. iki paralık etti korrayı, daha da kendini toparlayamaz bu kızcağız.

.baştan beri tereddütlüydü zaten, suikast teşebbüsleri de çok salakça oldu. bu kadar basit halledebilirler miydi? büyük birleştiriciyi? sonunda şehri ele geçirdi, insanlara boyun eğdirdi. pek ağır bir lider kendisi maşallah da biraz itici tabi.

.korra'yı yine jinora kurtardı, veletler de yardım etti. hep birlikte kaçtılar. tenzin'e gidip tam iyileşecek herhalde. sonra da şehri geri alırlar da sezonun konusu bu kuvira olmamalı yahu, tamam korra'nın iyileşmesi de mühim ama ne bileyim fazladan bir şeylere ihtiyaç var.

.şu ruh silahı falan renk getirebilir gibi, bolin ve varrick tutsak olarak silahı geliştiriyorlardı ama varrick bomba yapıp trenden kaçtı, kendini patlatmaz diye düşündük hepimiz ama eleman çılgın patlattı. neyse ki bolin kurtardı onu. zhu li ihanet etmemiştir diyorduk ama hala ihanet evresinde, kurtulamadığı için de böyle takılıyor olabilir ama silahı yapmasına tam olarak yardım ederse artık tam hain diyebiliriz.

.dövüş sırasında korra'nın biraz daha varlık göstermesini bekledik. bunca iyileşme ve toph seansları bir işe yaramamış gibi görünüyor. ikisinin arasında bir şey yapsalar daha iyimiş. böyle kandırılmışız gibi oldu biraz.

--- spoiler ---