26 Kasım 2014

planet dinosaur e03:

Last Killers

--- spoiler ---

.çeşit çeşit etobur dinozoru konu alan bir bölümdü de pek şaşırtıcı bir şey göremedik. öyle ne çok büyüklerdi ne de çok garip bir olay vardı. klasik av ve avcı olayı. tabi bir de avcıların kendi aralarında kapışması vardı.

.en garip olay kendi türünün erkeğini öldürüp yiyen tip idi. daha küçük olmasına rağmen nasıl yemiş? buna dair kanıtları neymiş onu göremedim ama komple enterasandı tabi. yavrularına falan da yediriyor manyak.

.suda boğulma kanıtları fena değildi. sürü bekliyor bir adet yırtıcı, sürü geliyor saldırıyorlar ama bol yağmurda taşan nehirde boğuluyor çoğu. peki yırtıcılar nasıl kurtuluyor diye sormak istedim ama sadece nehre girenler ölmüş herhalde anladığım kadarıyla.

.arada denizlerdeki yırtıcılara girdik. zaten denizde dinozor olmaması düşünülemez amma velakin dünya patlayıp çatladığında denizdeki dinozorlar neden öldü diye de düşündürdüler bu sefer. bunu sormadılar ve cevap da vermediler ama 45 tonluk bir acayip yırtıcı x halihazırda yaşamıyor orası kesin. belk van gölü canavarı olabilir bilemedim.

.avlanma olayını diş izlerinden çözmeleri iyidi. avladıkları hayvanların deniz tabanına bıraktıkları izlerken yeme alışkanlıklarını çıkarmaları da iyidi. tabi nasıl ölçüyorlar nasıl belirliyorlar bu kadar insan şaşırıyor.

.bunlar haricinde ha bire kapışan yırtıcıların birbirlerine zarar vermelerini kemiklerden bulmuşlar. çizikler kesikler falan derken kafatasında diş falan bulmuşlar. nasıl çılgın ısırıyorlarsa artık bu dinozor kardeşler. ayıp artık.

--- spoiler ---