13 Ekim 2014

the walking dead s05e01:

No Sanctuary

--- spoiler ---

.süper bir sezon başlangıcı oldu. aksiyon, duygu, kin, intikam, kan ve gövde... baştaki öncesi muhabbetini niye yaptılar onu pek anlamadım. kurtulduklarını baştan göstermeleri gibi oldu, aslında öyle değilmiş ama o görüntüyü görünce dedim bunlar kurtuldu, elemanları hapsetti. asıl olay başta bunlar hapismiş, sığınak diye gelen tipler sığınaklarını ellerinden almışlar. tecavüz etmişler, bir sürü kötülük yapmışlar sonra da bunlar yamyam olmuşlar. hehe olaya gel, güzel fikir aslında da işte o görüntüyü sona koysalar iyimiş, anlatımdan sonra özellikle.

.bir de sonraki bölümü gösteren özet girince ben kapatıyordum. ondan sonra kısa bir görüntü geldi, bunca sezon bu oluyor mu yoksa bu bölüme mi özeldi bilmiyorum. kısa görüntüde ilk sezonlardaki sevgili zencimizin yollarda ve işaretleri takip ettiğini gördük, herhalde bir buluşma gerçekleşecek daha sonra. kendisini jericho dizisinde izlemiştik daha sonra.

.olaylar kaldığı yerden devam etti, arada geçen süre zarfında konteynır içinde bilenmiş bunlar, kaçış planları falan yapmışlar ama gaz bombası ile dalınca dört erkeği alıverdiler. rick, glenn, daryl, ve alkolik zenci. diğer konteynırdan da dört erkek almışlar ve allahın hikmeti o taraftan kurban etmeye başladılar. adamlar insaflı önce bayıltıp sonra boğaz kesiyorlar hehe. bildiğin kurban bayramı gibi bir şey herhalde. tabi bu kadar insan niye kesiyorlar? 8 kişiden ne kadar et çıkar gibi sorunsallara girmeyelim.

.tam glenn kesilecek iken hop dedik, lan dedik. sesimizi duydular. ilk mermi sayısı falan derken sonra patlama falan oldu ve rick'in de yanındaki edavat ile olaydan kurtulmuş oldular. patlama anından hemen sonra carol hikayesine döndük.

.kendisi çekiçli abimizle sığınağa doğru geliyordu. zombi akını ve silah seslerini duyunca biraz şüphelendi ve keşfe çıkınca sığınaktan yavşak bir tipin bizimkiler hakkındaki konuşmasını duydu. adamı paketleyip sığınağa doğru zombi gizlenmesi metodu ile olaylara aktı. kadın artık dexter moduna geçmiş, zaten psikopattı artık hünerli psikopat olmuş. ortalığı yıktı geçirdi. tek başına sığınağı teslim aldı resmen.

.bu süre içinde de bizimkiler kurtuldu ve kavuşma gerçekleşti. pek duygulu sahnelerdi iki kavuşma da. glenn ile carol, rick ile kızı judith... hafif göz sulanmasına bile sebebiyet verdiler. esas tayfadan kimseleri kaybetmedik. güzel bir akışla halletmiş oldular. rick geri dönüp hepsini öldürmeyi düşündü ama sonra vazgeçtiler. aslında öldürseler olabilirdi. her tecavüze uğrayan yamyam olacaksa işimiz var yani. olacak iş değil. hayvancılık yapın, tarım yapın bu ne lan?

.konteynır içinde kaçış öncesi muhabbetlerde çözüm çözüm diye anlatılanlardan biraz bahsettiler. sevgili bilim insanı abimiz biyolojik silah yapan bir kurumda çalışıyormuş. ateşe karşı ateş diyor, gezegendeki her canlıyı öldürecek acil durum tedbir sisteminden bahsediyor. ufak bir ayar çekerek zombileri öldürmekten bahsediyor. iyi diyor güzel diyor da bu tedavi değil ki? tedavi dememişler miydi baştan beri? bu genel bir temizlik, tamam bu da süper olur ama yine de biraz hayal kırıklığına uğradım.

.çekiçli abimizin başına ne geldiydi? neden zombilerden kaçınır hale geldiydi onu unuttum ama dönüşü muhteşem oldu. adamın zombilere dalışını pek beğeniyorum zaten şimdi çıplak elle üçünü beşini hakladıktan sonra geri dönüp bebeği tehdit eden adamı, yapmayacağım diye diye ezmesi de çok güzel oldu. ellerine sağlık diyoruz. maceralarında başarılar diliyoruz. esas kadrodan kimseyi öldürmesinler. şimdilik böyle iyi, böyle güzel.

.bu arada asker abimizin rick ile konuşması gereken bir şeyler var. orada da arıza çıkacak gibi ama olay büyük ihtimal bilimci abimizi yerine ulaştırma meselesidir herhalde.

--- spoiler ---