13 Ekim 2014

Ancient Aliens s06e15:

The Reptilians

--- spoiler ---

.yedinci sezona geçmişiz şaka maka (daha geçememişiz bölüm sayıları imdb'de hatalı olduğundan böyle demişim, düzelttim sonra ama yediye de geçecekler). abiler bu sefer sürüngenlere fena halde takmış durumdalardı. iyidi güzeldi de kendileri ile çok çeliştiler üzdüler beni. kukulkan meselelerine bin kez geldik ve hepsinde çok net açıkladılar ki şimdi bu sürüngenler, ağzından ateş çıkaran tipler (ejderhalar dahil) neyi andırıyor? tabi ki bir uzay gemisine benziyor. ateş çıkıyor, görünüş olarak gemiye benziyorlar falan filan. he he dedik o sefer şimdi hepsini unuttular ve biyolojik olarak kertenkele adamlara daldılar.

.amerika'da kertenkele adam fenomenleri bolmuş. birinin arabasının tepesine atlamış, ödü bokuna karışmış. diğeri uçakla kalkış yapmadan önce görmüş, aynı gölün etrafında biri arabası ile çarpmaktan son anda kurtulmuş falan filan. bir sürü kertenkele muhabbeti.

.yerin dibinde yuvalandıkları, medeniyet kurdukları efsaneleri dolanıyor. benzerini hindistanda da var diyerek şaşırtıyorlar ama yapacak bir şey yok efsaneler benzer sonuçta.

.antik çizimler, sürüngen betimlemeleri, kutsal kitaplar falan derken sürüngenlerin her yerde olduğunu görüyoruz. yetmiyor dinozorlara geliyorlar, dino mudur nedir bir tanesi evrilerek insansı olabilir diyorlar ya yuh dedim. bir tane bilim insanı konuya dair makale bile yayınlamış. sallamadılarsa artık.

.genetik mühendisliğinden dna'lar ile oynamalara ordan da embriyolardaki benzerlikten carl sagan abimizin beynin sürüngenlerden kalma bölümlerine kadar dokundurmalar yaptıktan sonra kardeşlik türküsüyle de bölümü bitiriyorlar. belki bir gün hepimiz kardeş oluruz diyorlar yani hehe.

.ziyaretçiler dizisinde pek de kardeş olamadık, fena istila ediyorlardı. kertenkele tipler eğer güçlüler ise niye yerin dibinde saklanıyorlar? geçen de dediydim madem uzaylılar niye sürüngen tipler yaratmaya katkıda bulunmuşlar. ben uzaylı olsam bir gezegene gitsem ve suretimden canlı yaratsam aslan falan yaratırım herhalde. sürüngen ne lan?

.kuyruklu çocuk meselesi pek enteresandı, anomaliler komple enteresan da ne bileyim birini american horror story son sezondaki ele benzettim ki nuhtan önce tüm eller perdeliymiş diyorlar ve yine şaşırtıyorlar böyle bir bilgi ile daha sonra nuhun parmakları ayrık imiş, ondan dolayı olayları tahmin etmişler ve bu hale gelmişiz. tüm bu anormal durumların sürüngen kökenimize ve etkilendiğimize yoruyor abilerimiz.

--- spoiler ---