19 Ekim 2014

the legend of korra s04e03:

The Coronation

--- spoiler ---

.varrick bir işler peşinde, her şeyi değiştirecek diye bitti bölüm. şehirleri saran ağaçlar meselesi üçüncü sezonda değil miydi? oradan bir yerlere mi bağlayacaklar? ya da silah olarak tasarlıyor olabilir bilemedim artık.

.kuvira görevden ayrılma açıklaması yapmak yerine kralı hükümsüz kıldı. güç bu olsa gerek, diktatör miktatör dinlemez karı ezecek gibi bakıyor zaten. bolin nasıl buna inanıyor orası garip biraz.

.genç kral adayımız salağın teki ama özünde kötü biri değil muhabbeti yapacaklar. mako ile birlikte takılıyorlar. çarşı sahnesinde üzerine dökülen sıvıda devamlılık hatası yaptılar. bir ortaya çıktı, bir kayboldu leke... pek yakıştıramadım ama olur o kadar herhalde.

.en tatlı kısmı toph ve korra takılmasıydı herhalde. özlemişiz toph'ı bir hayli ama bu süreci uzatmayacak gibiler. kendi kendine yapıyorsun avatar olmaktan kaçıyorsun. vücudundaki metali kendin de çıkartabilirsin dedi ve öylece döndü arkasını oturdu. pataklamayı falan da kendisi için yapmış gibiydi. bir de ağaç köklerinden tüm dünyayı görebiliyormuş. varsa böyle süper yeteneği harikaymış.

.korra'nın psikolojik durumu ne kadar uzayacak bilmiyorum. tenzin yavrucaklarını korra'yı bulsun diye yolladı. muhtemelen bulacaklar ama korra benden geçti bu işler falan diyecek, sonra da kendine gelecekler ve kuvira ile bir mücadele olacak gibi gibi, belki yeni model silahı dünyayı saracak da onu kurtaracak olabilir. eğer bu sezon sonsa güzel bir final bekliyoruz avatar efsanesine yakışır bir şekilde.

--- spoiler ---