15 Ekim 2014

supernatural s10e02:

Reichenbach

--- spoiler ---

.dean yakalandı, kolay oldu. castiel bir işe yaramadı. bu sezonu uyuyarak geçirecek herhalde. avcı diye düşündüğüm eleman sadece babasının katilini arayan eski asker imiş, ırakta (yine ırak tabi) canavarlar gördüm diyor. sonunda şeytanla tanıştı ve eli kanlı bir şekilde kütüphaneye gitti hehe.

.kung fu biliyor musun? her şeyi biliyorum dialogu güzeldi. matrix'e gönderme olarak kabul ettim. dean'in elemanla oynaması ve sonunda öldürmeyerek daha büyük kötülük yapması iyi güzel de işte geri gelecek adam. üstelik anasını öldürdüğü yaratık çocuk vardı, kim bilir kaç baba kaç ana öldürdü şimdiye kadar. bula bula intikamcı olarak bunu mu buldular yani? sırf eski intikamlardan gitseler sezon biter tabi.

.kutsal su ve özel kelepçeler işe yarıyor. demek ki dean tam olarak şeytan, eğer öyleyse niye şeytan gibi davranmıyor da istediğini yapıyor? eğer öyleyse crowley nasıl kontrol edemedi. en son fotoğraflarına bakması ve ayrılma sözcükleri de iyidi hakkaten.

.sam kardeşimsin muhabbeti ile yüreğimizi dağladı. dean de dalga geçti, bu kötü dean çok daha eğlenceli bir tip olacak gibi, tabi artık kelepçeli ve öldürme ihtiyaçlı olarak devamlı konuşturacaklarsa fena kafa ağrıtabilir.

.ilk bıçağı neden crowley'e verdi. anlaşma buysa bile kabul etmemesi gerekirdi. daha sonra yine başa bela olacak diyorum bu bıçak, ilk ortaya çıktığı zamandan beri işleri karıştırmaktan başka bir şey yapmadı zaten.

.metatron'u geri mi getirecekler. oradaki dialoglarda sıkıntı vardı sanki ya da ben yanlış okudum. castiel'in özü karşılığında dışarı çıkmayı ama başka galaksiye gitmeyi önerdi, dünyayı rahat bırakacak falan filan. castiel olaya  yetişti geldi anlaşmayı bozdu ama nasıl olsa çıkacağım diyor ve herkesi öldüreceğim diyor. şimdi böyle bir tipi neden hayatta tutuyorsun diye sormak lazım. öldürmemelerine hala çok saçma diyorum. elli sezon sürerse dizi metatron geri gelirse işte o zaman veryansın ederim.

.hannah daimilerden mi olacak bölümde? neden araba ile seyahat ettiler de olay yerine castiel ile ışınlanmadılar onu anlamadım. melekler güçlerini kullanmıyor muydu dünyada? neden bu yürüyüş moduna döndüydük unuttum. yolda kaza geçirildi ve iyilik sever bir hatun bunları kurtarıp arabalarını tamir etti. küçük kızın rüyası da iyidi.

.yan konudaki abimiz stargate'lerden abimiz idi. bıyıklı bir tip olmuş, karısı onu aldatıyor diye şeytana ruhunu satıp karısını öldürtmek istemiş. onun yerine kiralık katil tutsaymış ya? anlaşmayı tam anlamadım ama saçma geldi bana. dean de güzel bir kadın erkek eşitliği dokundurması yaparak öldürdü kendilerini. dexter modunda bir ölüm makinası olsa da güzel olurdu aslında ya nasip bakalım.

--- spoiler ---