23 Ekim 2014

Speed Kills s02e03:

Dark Underworld

--- spoiler ---

.bölüm numaralarında hata olabilir, aslında tümden bölüm isimlerini de fokcuğuma yazmak isterim ama 3bini aşkın kayıt biraz göz korkutuyor, o yüzden blog adresinden kontrol etmekte fayda var.

.ben bu serinin hala ilk sezonundaki görüntüleri arıyorum, hala bulamıyorum. belki çekilecek bir şey kalmamış da ondan böyle çok basit geliyor ama bölümde ağzı açık bırakan süratte bir kapma olayı gerçekleşmiyordu. şimdi speed kills diyeceksin ama böyle bir görüntü yakalayamayacaksın, olacak iş değil.

.yine de mesela sevgili yarasanın sonarına karıştırıcı ile karşılık vermiş bir böcükten bahsetmeleri enterasan idi. evrimin değişik oyunları gibi, karıştırıcısı olmayan böcükleri hüpletiyor ama bu güvenin üstünden geçiyor fark etmiyor. 

.yarasa kardeşler kanatlarını gerer ısınırlarmış uçmadan önce, biri düşüyor ama yılan kapamadan uçup gidiyor. şimdi bunu ne diye göstermişler çok merak ettim. kapacak sandımdı.

.ilkin yılanın takip ettiği kurbağa vardı, boğa kurbağası dedikleri başka irice bir tanesi hüpleti verdi. en hızlısı buydu, onu da iki saat anlattılar zaten. eh yani çok da ilgi çekmese de biraz garipti tabi. diş benzeri yapı geliştirmiş olmaları da garip.

.salyangozgillerden bir tanesi böcüklere sümük atıyormuş, şimdi bu da ilginç sayılabilir ama hız nerde? allahın salyangozu lan, öyle hızlı da atmıyor, fışkırtıyor gibi. böcüğü yapış yapış ediyor hehe.

.son görüntüler sevgili kedigillerdendi, tabi bunu bölüm ismi ile çok bağdaştıramadım. boyutu garip, bacakları uzun sıçraması kuvvetli bir kediciğimiz var. ismini unuttum şimdi, tam uçamayan ama uçmasa da gürleyen bir kuşumuz var, havada kalıyor sıçradıktan sonra ama kedicik daha yükseğe sıçrıyor. ilk kıl payı kaçırıyor. ikincisinde kapıyor. başarı oranı %50 imiş elemanın. diğer kedilere göre pek başarılıymış. çitanın da bu seviyedeydi sanki.

.bir de farecik yiyen yılan ve lemur vardı. yine hız namına fazla bir şey göremedik. normal avlanmaydı. öyle yavaş çekimlerle de bir anlamı olmamış.

--- spoiler ---