29 Ekim 2014

Speed Kills s02e01:

Desert

--- spoiler ---

.ikinci sezonun en iyi bölümü buydu. ilk bölüm imiş sanırım ama tersten yayınladı natgeo wild'cı abiler. yavaş çekimleri pek tatlıydı öncelikle, çöldeki temiz görüntüleri de üstüste koyunca pek hoş oldu.

.çita çölde ne arar? buralara kadar gelmiş diyor. çöl kumunda yine de hızlı koşmasına müsait patileri varmış. modellemeler de hayli iyi göründü gözüme, beğenmekle ilgili olabilir. neyse verdiler gazı müziği koş koş derken ne yakaladı dersin? fare? hehe. komik geldi ama çölde bu şekilde hayatta kalması mümkünmüş. çita olalı bir fare tuttu yani, çok garipti bence.

.kertenkele ile güve üstüne yılan kombosu da pek tatlıydı. çölde saniyede bir metre alabilen bir kertenkele abimiz var. pek tatlı bir şey, patır patır koşuyor böcükleri hüpletiyor ama pusuda bekleyen yılana yem oluyor yavrum yazık. böcük hüpletirken yılana hüpleniyor. pek güzel yakalamışlar ama tabi aynı kertenkele miydi? onu bilmiyorum belgeselcilerin kandırmadığını umuyorum.

.uzun dilli abimiz de fena değildi. ağır ağır gidiyor çat koyuyor dili, böcük hüpletiyor. sıcağa karşı özel önlemleri varmış. adamlar nasıl tespit ediyor bunları diye pek merak ediyorum. oturup kesip biçiyorlardır hayvanları, başka çaresi yok tabi.

.kaplan böcüğü müdür nedir? birbirlerini kesiyorlar. önüme çıkana yüz tekme hesabı kafa kopartıyormuş. sıcağa dayanıklı ve pek hızlılarmış. bir böcük kardeş de yaptığı hızla serinliyormuş o da garipti.

.sevgili termitler ile örümcek savaşları da fena değildi. tersinden kendimi kuma gömüp karıncanın tıkırtılarını hissediyormuş. nerde öğreniyorlar bunları hehe, yemek uğruna nasıl kafayı çalıştırıyorlar tabi.

.sıçarayarak kuş avlayan kedigilimiz, vaşak mıydı? karakuyruk muydu neydi unuttum. onu da pek güzel çekmişler. pençeler havalarda uçuşuyor, pek bir uğraşıyor ama sonunda kapıyor kuşu.

.arada bir yerlerde bol yılanlı bölümler vardı. kuş yuvasına tırmanmaya çalışmasının hızla pek bir alakası yoktu ama onu da koyalım demişler. bir kobra kardeşin firavun faresi ile mücadelesi iyidi ama... sincabın tekini hüpletmeye çalışırken firavın faresi ile aşık atarken buluyor kendini. firavun faresi de pek çılgınmış ama burnuna bir darbe yiyince kaçtı gitti. kaçış hamleleri pek atik idi, tebrik ederiz kendisini.

--- spoiler ---