25 Ekim 2014

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e05:

A Hen in the Wolfhouse

--- spoiler ---

.sonunda bir kıvama geldiler, ne konuştukları hakkında bir fikrim oldu artık. birinci sezonda bir iki bölüm vardı böyle eli ayağı düzgün, bu da ikinci sezondaki ilk bölüm oldu. hatun karakteri az dediydik, bir tane daha geldi. hoş bir hatun, güzel dövüşüyor. süper ajan ve yeni katılan ingiliz aksanlı elemanın eski karısı. her türlü cuk oturttular yani. üstelik simmons da geri döndü. bu açıdan da pek iyi oldu.

.bir anda dizide hatun karakteri kalmadıydı. şimdi iki tanesi ile destek yapmış oldular. bunun yanında yetmez ama artırıyorum hesabı skye hakkında çok enteresan bir şey söylendi. kendileri uzaylı imiş. böyle bir şey çıkar mı bilmiyorum? özünde hydra ise nasıl iyi olmuş? nasıl insanlığı savunuyor falan? bunlar güzel merak uyandıran konular oldu.

.yan konu gibi bir şey yaptılar, hydra bir zehir üzerinde çalışıyormuş. orduda eski görev alan tiplerin katıldığı bir gecede zehirlediler insanları ama hepsi zehirlenmedi derken simmons'lu bir toplantı falan diye öyle gitti mesele. neyse ki bu gizli ajanlık meselesini çok uzatmadılar.

.raina dedikleri çiçekli hatun kimliğini ifşa etti, aslında skye'ı babasına götürmek için bunu kullanmayı düşünüyordu ama a.c. baştan önlemleri almış süper bir duruş ile anlaşmayı kabul etmedi, dolayısıyla simmons'u bobbi diye yeni ajan hatunu hydra binasından çıkarmış bulundu, çiçekli hatunu da işaretlediler ve alman tarafından alınmasını bekliyorlar.

.şu durumda obelisk dedikleri nane zaten kendisine ulaşmış olduğundan tutup çiçekli hatuna bulaşmaz herhalde ama bir şey yaptıydı ona 48 saat içinde gelmezsen öleceksin falan dediydi, belki öyle bir bağlantı kuracaklardır.

.skye'ın babası meselesi de oldukça iyidi. abimiz canavar imiş. hikayesini zamanla anlatacaklar herhalde ama içine kötü bir şeyler kaçmış ve kontrol edemiyor gibi, belki sadece kötüdür bilemiyoruz ama hiç yoktan iki adamı öldürdü. almanla görüşmeye geldiğinde çerez gibi iki koruma indirdi ve obeliski teslim etti. karşılığında shield'i yok edecekler ve a.c.'yi öldürecekler. kötüler güç birliği yaptı, işler kızışacak gibi, skye babası ile karşı karşıya gelecek anlaşılan. bakalım güzel bir sezon için umut doğdu.

.ha bir de şu oyma meselelerini skye'a anlattı. aslında skye kendisi a.c.'nin oyduğunu bildi. geçen sezonki manyak abimiz de böyle oyup oyup kafaları yemiş. o sahneleri çok hatırlamyorum ama a.c.'nin durum garip görünüyor, zaten önceki bölümde kendini kaybederse öldür diye may'e emir veriyordu. şu durumda skye oymaların bir harita olduğuna hükmetti, galaksi haritası falan mıdır? ne olduğu ortaya çıkar bu sezon inşallah.

--- spoiler ---