16 Eylül 2014

the strain s01e10:

Loved Ones

--- spoiler ---

.posterindeki gözden giriş sahnesini de görmüş olduk. bu solucan meselesi fena tiksindiriyor insanı hakkaten. gözden girmek nedir yahu? adabıyla girsin. eph'in karısının bu hallere düşeceğini de düşünmemiştir. her zamanki gibi kurtarır falan sandık ama gözler doldu elemanların farketti tabi durumu.

.şimdi bu kadın fazla bilinçli ve konuşkan durumda, özel seçilmiş tiplerden diye düşünür iken efendi bunu çağırdı ve müjdeyi verdi. daha sonra bol bol göreceğiz herhalde. eph ile karşı karşıya falan da gelirler, oradan da bir sürü dram falan çıkar ama iyi tabi.

.fet ve sarışın hacker hatunun planı çok saçmaydı. burada sevgili continuum zencisi abimizin iyi tarafını görelim diye zorlamışlar gibi oldu. yani o bakımdan fena değil ama dediği gibi niye bir şey yapmıyor peki? ölümsüzlük için insanlığın sonu? dna değiştirilebilir diyor abimiz, insanlıktan ümidini kesmiş belki ama yine de olmadı yani, yakıştıramadık  yani.

.almanı görmedik, dedmiz pek geri planda idi. biraz durgunluk vardı bu bölüm. daha lokal tarzda geçti, o yüzden pek iyi değildi ama yine de karısının başına gelenleri göstermek için yer açmışlar sanki. plan mlan derken bir sürü zaman da geçti tabi.

.bu virüs ve solucan tiplerinin nasıl yayıldığı konusunda hala kafam karışık. şimdi eph en sevdiği arkadaşını öldürüyor, çocuğunu öldürüyor, sonra kanlı elindeki kolyeyi görüyor ve uzanıyor alıyor. yani kan var, irin var her şey var. ortalığa saçılmış iki adet ceset de var ama hala çıplak el ile kolyeyi alıyor ve bulaşan eden bir şey yok. bu kadar zor bulaşıyorsa o kadar da korkmalarına gerek yok sanki yani? hata mı değil mi? sonuçta kuralları bunlar belirliyor ama bundan sonra bir kan damlası ile bulaşırsa o vakit sorarım hesabını.

--- spoiler ---