21 Ağustos 2014

Under the Dome s02e08:

Awakening

--- spoiler ---

.bir kere akıcı gidiyor bölümler, şimdi phill meselesi pek saçma olsa da o bile akıcıydı. eleman big jim'in onu satmasına içerlemiş. oraya buraya zarar verdi ve bizim jimi yakaladı. kurtuldu falan filan ama yine de bir şeyler oldu işte. ha bu phill ne ara şerif oldu, ne ara vuruldu ne ara delirdi? saçma bir radyocuydu, buralara geldi. ona hiç girmiyorum.

.ekibimizin ergenleri nette takılan taraf olarak elçi görevi görmüş oldular. kendileri de pek bir şey yapmadığını itiraf ettiler bölümde. sadece oğlana geldi mailler o julia'ya aktardı ve esas olaylar gelişti.

.kubbe'nin dışında işler karışık imiş. barbie'nin babası işlerin içinde gibi. uzaylı falan beklerken bunların işi çıkmasa bari. şimdilik sadece ilk sinyali ulaştıran şirketiz şuyuz buyuz dediler ama içerdeki hacker eleman daha çoğunu biliyor gibi. üstelik sevgili baba karakteri yumurtadan haberdar ve elde etmek istiyor.

.hacker eleman komplocu tip, pek açıklama şansı da olmadı ama baştan beri tipleri izliyorlarmış orası kesin. zaten böyle bir olaydan sonra istihbarat olur tamam da tüm bilgilrei de böyle edinmiş olmaları biraz zor. bakalım ne çıkacak bu meselenin altından.

.barbie hayatta olduğuna dair şifreli mesaj yolladı, julia ile ortak bir yerde buluştular ama mesajını iletemedi. kalem getireneceğine. söyleyeceğini kağıda yazıp öyle gösterebilirdi. o kadarını akıl edemedi. şimdi mesajı tam iletemedi diye atlarsa o çok saçma olacak. orada biraz aksadı olaylar.

.big jim yine işkillendi ve olayları gördü. atlayacak biri varsa ilk o atlasın da kasaba bir rahat nefes alsın. üstelik güvenli olup olmadığını barbie sadece komplo açısından biliyor. bir de deliren lyle ve eli titreyen sam var. ondan kimsenin haberi yok. kırmızı kapıyı bekliyoruz bakalım. öyle bir geçiş falan mı yapacaklar nedir?

--- spoiler ---