22 Ağustos 2014

outlander s01e01:

Sassenach

ilk bölümden sonra aslında devam konusunda kararsız kaldım ama büyük olasılıkla devam ederim. bir kere imdb türü hatalı değilse bu dizinin neresinde bilim kurgu çıkacak onu merak ediyorum. romantizmine zaten kıllanırım, dizinin romantizmi de acayip kıllı tüylü. garip işler olacak gibi bu açıdan da... tamam merak uyandırıyor bir miktar ama puanının dizisi değil. görüntüler müzikler pek güzel ama bildiğin konu yok şu an, böyle mi sürdürürler? geliştirirler mi? hepsini göreceğiz.

--- spoiler ---

.özellikle sevmediğim iki dönemde geçiyor film. 50'ler ve ilk ateşli silahlar civarı. zaten kirli paslılar devamlı. bir yerden bir yere gidiş problem. şimdi bile bölümün son kısmı at sırtında geçti ve nerdeyse hiç bir şey olmadı.

.zaman yolculuğu meselesi de çakma durdu. droid mi ne diyorlar, cadılar kendi çaplarında dans ediyor ayin yapıyor, taşlar (ki tabi hemen antik uzaylıları hatırlıyoruz) etrafında dolanıyorlar falan derken sevgili esas hatun unuttuğu bir bitkinin peşinden taşların oraya gidiyor ve hop geçmişe yolculuk.

.bir de bir zamandan kendini anlatıyor gibi bir sunum katmışlar. o bile içime sinmedi. hangi zamanda? nereye ulaşmış? başına ne gelmiş? şimdi hemşirecilik mi oynayacak bilmem kaç yüzyıl öncesine gidip çok bilmişliği ile. doktor kadar biliyordur artık zaman farkı yüzünden.

.neyse olayların romantik gelişi, eşi ile iskoçyanın bağrında bir yerlere gelmeleri, tatil ve sevgili-sevişgen modda takılmaları falan da bölümün yarısını götürdü. hadi karakterleri göreceğiz romantik açıdan alışacağız falan iyi güzel de ne olduk şimdi yani? hele esas adam yerine başka biri geçeceği çok belli iken neyin kafasıdır bunlar? bir yerler eksik gibi ama diğer taraftan bir şeyler de olacak gibi.

.esas kadın izlenebilir cinsten, ona da eh işte dedim yani yarım yamalak hisler bıraktı o bile. daha hızlı, daha manzaralı, daha olaylı bir giriş bekliyor insan. hele ortada gram teknoloji yokken nasıl bilim kurguya bağlayacaklar bunu. ulan sonra fantastiğe falan çevirirlerse ya da ne bileyim gizem mizem, allahıma kitabıma oracıkta bırakırım bu seriyi. bilim kurgusunu merak ettiğimden devam ediyorum.

--- spoiler ---