27 Ağustos 2014

falling skies s04e10:

Drawing Straws

--- spoiler ---

.lexi olayını beğendim öncelikle, diziye kan can geldi. bu vakte kadar anlayamamış kızcağız falan ya şimdi gölge düzleminde (hehe lafa gel) espheni konuşmalarına kulak misafiri olunca olayları biraz anladı ve insan tarafına geçti. tabi bu kadar evrimdir, barıştır, şudur budur lafları da boşa gitti. zaten bir şey diyorlar sonra başka bir şey yapıyorlar o kadar dram çöp oluyor.

.aynen aya görev meselesi gibi. şimdi veda muhabbetine bodozlama girdiler. ilk tom kendisi gideyim dedi, bir vedalaşma geyiği sonra millet ayağa kalktı. salak matt'i de olaylara dahil ediyorlar ya neyse onun süper fikri ile kura ile belirleme yoluna gittiler. ulan madem kuraya hile karıştırıyorsun ben'i niye çekiyorsun? ben çekildi diye kendisini çekmiş güya da nedir yani mantığı anlamadım ben. öyle hile mi olur?

.pope meselesi de biraz garipti. adam kahraman olayım diye ağlayacaktı nerdeyse. tom ve komutanımız lazımmış insanlara... zaten bu belli, zenci ve pope gitmeliydi. volm zaten dünden mazeret buldu. yok gemi onu tanıyormuş falan filan. sanki yanlarında hiç uzaylı desteği yok gibi adamlar etliye sütlüye hiç karışmıyorlar.

.tüm bunlar yetmez gibi tarihte ilk defa aynı kıza aşık olmuş kardeşler değilsiniz diyor. bir aşk üçgeni, ben ve hal maggie'e yanmış durumda. çivirlermiş, özürmüş şuymuş buymuş derken neyse ki düzgün bir veda ile sona geliniyor. tabi toptan gereksiz bir iş bu maggie olayı üstelik çivisizken de ben'e bir haller olduydu. nasıl işse artık, çividen sonra iş kontrolden çıktı zaten.

.hepsi tamam hadi saçma sapan bir uzay görevi ve herhalde baba oğul ölecekler inşallah bu sefer derken hop lexi geliyor tepedeki projektörleri düşünce gücüyle tuzla buz edip babaya selam çakıyor. lexi'nin özel güçler bir harika olacak ya tüm savaşı bitirecek bu özel güçlere bir de kötü taraf eklerler ki dizi bitmesin. ha final sezonu falansa lexi yaksın yıksın ortalığı kırmızı başlıkları ile yakışır diyorum. baştan çok kastılar bu lexi meselesini de bir düzlüğe çıkarsınlar artık.

--- spoiler ---