31 Temmuz 2014

utopia s02e04:

episode 4

--- spoiler ---

.güzel bir şekilde devam ediyorlar. hız kesmiyor adamlar. bu korsan abimizin nişancılığına kafam takıldı biraz. tabi çerez niyetine insan öldürmek, aileleri çocukları katletmek, kendi ailesini öldürecek tipler yaratmış olmak falan da sayılabilir ama ne bileyim baştan beri bildiğimiz karakteri böyle bir tipe çevirmeleri ve ne ara nişancılık çalışmış olduğu da kafama takıldı.

.takvimi açılıyor mr.rabbit, şu kadar zaman sonra şu olacak bu kadar zaman sonra bu olacak. dünya açlığın pençesine düşecek ve insanlar birbirini yiyecek. yemesinler diye önden temizliyor ablamız. hani virüs ile bir sürü insan öldürmeyecek olsa yine anlayacağım da virüs ile dalmaları neden? sayı mı kurtarmıyor?

.sayı haricinde her insan aşı olmaz diye mi? e sanki herkes çiçek aşısı olmadı mı mesela? tamam o da gerçek virüstü ama işte mesele o kadar da ölümcül olmasına gerek yok. yoksa var mı? hehe emin olamadım. 30 yıldır planlıyorlarmış, haklarını vermek lazım.

.phillip'e arada yayın geliyor arada gidiyor. nasıl bir kafa yıkamışlarsa eğer, rumence konuşuyor imiş. tercüman getirdiler, arby harcadı adamı dakkasında ya neyse öğrendik bir hayli bir bilgi... aslında taraflar hikayelerini anlatmış oldular kısmen ve gayet iyi oldu.

.arby ailesini kurtarmıştı, şimdi babası ve grant ile birlikte kaçışa geçti. gocukta telefon var, takip edilebilirler. jessica ve milner'da bunların peşine düşecek herhalde. jessica neden bu memur abinin evine geldi onu pek anlamadım. bildiği güvendiği tek adam o diyeceğim ama daha bir bölüm önce çalışanını harcatmıştı.

.insan hala ikilemde kalıyor, dünya nüfusunu azaltmak için bu kadar manyaklık şart mı? gözünü kırpmamak mı gerekiyor bu kadar? bu nasıl beyin yıkama? nasıl azimdir arkadaş? tamam güzel konu oluyor, hareket akış falan ama istenirse bu kadar tantanaya gerek kalmadan da halledilebilir sanki. ne bileyim virüs gibi yayılsın ama insanları kısır etsin mesela hehe. oldu da bitti maşallah.

.ha bu arada en önemli bilgiyi unuttuk, sevgili phillip abimiz son ayarı bir ırka dair yapmış. evrime yardımcı olmak istemiş, diğerleri bunu istemiyordu ya büyük olasılıkla çingenleri seçti, kendisi de çingen imiş. şu halde dünya çingenlere kalıyor, vay anasını hehe.

--- spoiler ---