27 Temmuz 2014

utopia s02e03:

episode 3

--- spoiler ---

.arby abimizi daha çok görüyoruz, bizim ekibin tarafına geçmiş gibi ama aslında bölümün sonunda da anladığımız üzere en başta birlikte takıldığı aileyi korumak istiyormuş. where is jessica hyde diye sorunca güldürdüler. kısa bir gerginlik oldu ya iyidi o kısmı. böyle hafif göndermelerimiz mevcuttu.

.asıl hikayeyi bir kıyamet senaryosuna çevirmeleri de fena olmadı. l projesi diye bir şey varmış. biyolojik silah olarak bombalamak ve virüs bulaştırmak. rus gribi de gerçekmiş ya da gerçek olacakmış bu anlamda. hem virüs ile insan öldürecekler hem de kısırlaştıracaklar mı? baştaki plana pek uymuyor ama hem daha gizem pek çözülmedi hem de kesin başka bir şey katacaklar o yüzden iki türlüde iyi olur ama bekleyişimiz sürüyor.

.asıl olay philip carvel'in yaşlı adam olması meselesi idi. onu da ian ve becky keşfetmiş bulundu. çizimlerden dakkasında anlaşılır tabi de bunca zaman abimizi kimse görmemiş mi? ne olmuş da unutmuş bu kadar ingilizceyi, nasıl kafayı yemiş? hani ölmüştü gibi sorularımız var. janus herkesi öldürecek diyorsa doğrudur tabi.

.jessica da bıçak altından kaçtı kurtuldu. kadın fena hakkatten. öpüşen aşıklara iç çekişinden çaldığı kıyafete ve kaçış sırasındaki arabada çalan müziğe kadar iyi yapmışlar her şeyleri. müziğimiz snowy white - bird of paradise adlı parça imiş. tam versiyonu dinledim de o listeye alınacak kadar iyi değilmiş ama yine de güzel.

.son durumda mr. rabbit phillip'ine kavuştu. aşı için açıklamayı yaptırdılar ve sağlık bakanlığı elemanı abimiz kendi çalışanını ihbar ettikten sonra jessica hyde da çıkageldi ve bölüm orada bitti.

.yazmayı unutmuşum ama devamlı google aratması yaparken aklıma geliyor, arby abimiz o halde her şeyi google aratması yapmayın diye bir laf ettiydi imalı olarak. gülümsememek elde değil.

--- spoiler ---