18 Temmuz 2014

utopia s02e01:

Episode 1

--- spoiler ---

.güzel bir giriş yaptılar, güzel bir ilk sezon finalinden sonra güzel laflarla ve olayların nasıl başladığı ile gelmiş oldular. bir tane çılgın bilim adamı var, yüce baba karakterinde. genelin iyiliğini düşünerek insanları kısırlaştırmak istiyor. önce seçkin genlerin devamını kendisi belirlemesi gerektiğini düşünüyor ama game of thrones'dan tanıdığımız hatun biz nazi değiliz diyor ki ben mülayim tavrı bu oluyor. geri kalan kısımlarda çerez niyetine insan öldürüyor artık. bu muhabbet biraz olmamış ama güzeldi yine de bir hayli.

.en beğendiğim kısım bizim psikopat elemanın çocukluğu idi. aynı renk gocuklar başlıklar falan derken resmen karikatürize gibi olmuş ama iyi bulmuşlar veledi. hakkaten büyüyünce ancak öyle oluyor diyor insan. babası üzerinde deney yapmış, güya o da iyi niyetle yapılmış bir şey ama resmen bozmuş çocuğu, tavşan katli deliceydi.

.sonlarda kollarını açıyor babaya ama baba terk ediyor onu. janus'u jessica'nın içine de biraz zorunluluktan koyuyor. ha bu kadar uğraştım neden yok edeyim mi diyor? o kısmını iyi bağlayamadılar. madem bu kadar kaçıyor neden yok etmiyor orasını tam anlayamadım. kızıldan korkuyor falan iyi güzel de sonuçta düşüncesi değişti mi?

.jessica'dan sonra işler farklılaşıyor. karısını öldürüyorlar doğumda, kızıl kocasını boğuyor küvette. şimdi velet deneyle piskopat olmuş da bu tipler nasıl olmuş? mi5 mıdır nedir? ingiliz gizli teşkilatı yapıyor her şeyi. adamlar üstün tabi bizi kendimizden koruyorlar hehe. janus hakkında bilgisi olanı çerez niyetine öldürüyorlar, suikast yapıyorlar seçimleri kurcalıyorlar. çıldırmış olmalı bunlar...

.diyor ki şu kadar zamandır (30bin yıl mıydı neydi?) 1 milyar insana yetmiş dünya ama son kısa süre içinde katlanmış da katlanmış. petrolün de güneşin armağanı olduğu vurgusunu güzelce yaparaktan insan nüfusunun 10 milyarı bulduğu ve petrolün tükendiği bir dünyada ne olacağını soruyorlar ki o kadar da uzak bir gelecek değil bu. cevap janus işte, insanlığı azaltmaları gerekiyor. alternatif enerji şudur budura bağlamıyorlar çünkü hakkaten insanlık fazla.

.kökten kurutmayı seçseler belki daha iyi olabilirmiş ama ortada bir yol izlemişler, düşündüklerini de güzel yapmışlar,baştaki kaçış hikayesinden daha çok bunlara gelseler daha iyi olurmuş ama bu sezon tamamen buna ait gibi. göreceğiz bakalım neler olacak.

.ha bu arada repack sunumundan mıdır nedir bilmiyorum? görüntüler hd olmasına rağmen karesi ufak idi. şekil olsun diye yapmışlar ise yazık etmişler. geniş ekran da kareymiş gibi efekt verebilirlerdi. eski bir hava katmış iyi güzel ama olmamış.

--- spoiler ---