23 Temmuz 2014

Under the Dome s02e04:

Revelation

--- spoiler ---

.hikayeyi derinleştiriyorlar iyi güzel ama julia karakterini sinir bozucu bir hale getirdiler. sam ile takılma meseleleri dahil toptan gıcık işler. kapısına kadar geliyor adamı almıyor sonra katili evine aldığını öğreniyoruz. sam'de bir bit yeniği olduğu bariz idi o yüzden şaşırtmadılar. junior'un masum olduğunu biliyorduk. baştan beri ona uyuzdum ya artık acıyorum.

.neyse olaylar 88'de mi ne başlamış. meteor düşmüş o zamanlar ve dört arkadaş. sam, lyle, melanie ve junior'un anası minik kubbenin çıktığı yerde meteor bulmuşlar. dokunmuşlar ve açılmış. içinden bir yumurta çıkmış. melanie yumurtayı ellemiş, kurmak istemiş derken ses gürültü derken paniklemişler ve içlerinden biri kızcağızı öldürmüş. ilk burda katil kim var ki sam gibi görünüyor. daha sonra yine angie'yi öldüren katil kim var ki yine o da sam gibi görünüyor.

.şu durumda junior'un annesi kahin gibi bir tip olmuş. zaten kubbeye dokunanların hepsinde bir arıza meydana gelmiş. en pisleri de sam olmuş herhalde. lyle kafayı yemiş, dinci berber tarzında bir şey olmuş. melanie zaten hafızayı yeni kazandı. ölümden nasıl döndüyse artık onun hali bu. annesi de intihar süsü vererek kubbenin civarlarından kaçmış yıllar önce.

.bir uzaylı hikayesi oldu yani, içeriğinde kasaba halkının hayatta kalma savaşı veriliyor. bunu da virüs meselesi ile fena yapmadılar. fen öğretmenimiz iyi işler çıkartıyor gibi ama tabi bir türlü yapamamaları son anda yakalanmaları ve mutasyona uğrayacağını öngörememesi gibi eksiklikler mevcut.

.yine bir hayli akıcı gitmekte, olaylar bu şekil ilerlerse ikinci sezonu daha beğendiğimi söyleyebilirim şimdiden. julia'yı sevmiştik berbat etmesinler.

--- spoiler ---