23 Temmuz 2014

the strain s01e02:

The Box

--- spoiler ---

.dramları beni bozduydu ilk bölümden ama bu bölüm sanki adamlar ulan bak normal hayatınızda neler oluyor ama arkaplanda da daha büyük bir şeyler var demek istemişler gibi geldi. hani sırf bu mesajı vermek için bu kadar ayrık hikayeler falan kasılması iyi değil ama bir şekilde hepsi birleşecek gibi, zaten şehir ortadan kalkınca ister istemez birleşecek.

.salgın ve örtpas meselesi de enterasan aslında yine şehre bu tipleri bulaştırmak istiyorlar ise neden daha efektif bir metod tercih etmediklerini sormam gerekecek çünkü adamların niyeti gizli kalması da değil. tanrı'ın nerde ortalığı mahvedeceğim diyor abimiz avcımız ile görüşmesinde.

.bir tane temizlik zabıtası gibi bir abimiz var, onu da bağlayacaklar herhalde kirlenme ile ilgili bir şekilde. tipi pek tanıdık geldi, iri ve yarı bir abimiz. bol bol aksiyon için hazırlamışlar gibi. bakalım bu hızla pek aksiyon olmaz ya nasip artık.

.diğer anlamadığım zombi gibi olanlar ile olmayanlar (yani kurtulanların) arasındaki fark nedir? küçük kız da kurtulanlardan mıymış bu anlamda yoksa morgda adamı yiyenler arasında mıydı? orada karıştırdım biraz.

.velayet davasından alkol bağımlılığı grubuna, meksikalı tiplerin anne sevgisinden patronunu koruyan sevgili çam yarması zenci abimize kadar detaylar da mevcut idi.  en enterasanı karısını çocuğunu başka bir adama kaptırıp elini sıkma olayı idi herhalde. bir yanda vampir, diğer yanda bu. eh işte enteresan diyebiliriz.

.bu arada karantina meselesi, maddi kayıp şudur budur meseleleri falan pek iyi tat vermiyor insana. üstüne kutuyu da devlet ajanı tiplerin taşıdığını da söylediler, yani derin devlet daha manyağı paralel devlet işi olabilir bunlar.

--- spoiler ---