25 Temmuz 2014

extant s01e03:

Wish You Were Here

--- spoiler ---

.adamlar iyi gidiyor, dozunda bir gerilim, makul sebepler. güzel açıklamalar. sparks denen abimiz gerçek yerine geçecek güzel bir yalan uydurdu. sırf o şekilde bile dizi konusu olabilirdi tabi, çılgın bilim insanları deney yapıyor falan ama durumu fazla zorladılar. birden tüm bilgiye ulaşmaya çalıştılar derken doktor hanım uyandı ve molly'i uyardı arabadan kaçtı kurtuldu.

.tabi ne kadar kurtulmak? şimdi ailecek firar mı ettiler? nereye gidecekler? ne yapacaklar? oraları belirsiz. dizi bir kaçış hikayesine dönerse heyecanlı olabilir ama sonra sıka da bilir. gizemleri nasıl çözecekler kaçarken? kan testi falan da yapılamadı da bu vakte kadar zaten yapmamışlar mıydı bir sürü test?

.asıl entresan olaylardan biri partiye gelen kayınbiraderinin hayal mahsülü olması idi. beyni oyun oynuyor mu? yoksa uzaylılar deneğini kontrole mi gelmiş? arada şüphelendirici laflar ettiler ama güzel toparladılar. tabi sevgili marcus sadece it's okey deyip duruyordu. bu kadar lafı nerden öğrenmişler diye de sormak lazım. sadece beyin kimyası ile ilgili bir hadisedir.

.önceki astronotun beyni de benzer muhabbeti yaptılardı, çizdiği şekli de bir yerlere bağlamaları gerek ama sanki damarlarında ve karnında da bu şekil oluyor. şekil olayı biraz bana threshold ve fraktal meselesini hatırlattı biraz.

.robot çocuğumuzun olayları da garipleşecek gibi, kuşu yakaladı da ne yapmaya yakaladı? o kadar empati testi yaptık falan diyordu da e hani? kardeş gelince iyice sapıtabilir. bir uzayalı bir robot hehe iyi anlaşırlar belki de.

--- spoiler ---