28 Temmuz 2014

Ancient Aliens s06e02:

Aliens and The Lost Ark

--- spoiler ---

.dini göndermeli bölümleri diğerlerine göre daha çok beğeniyorum orası kesin. bu kayıp sandık hakkında daha önce de bilgiler verilmiş, göndermeler yapılmıştı ama koca bölümü buna ayırmışlar. japonlardaki benzerlerine kadar gittiler haliyle. japonlar sonran mı bulmuş böyle bir efsaneyi? tarih olarak ne zamandan beri benzeri işler yapıyorlar onu söylemediler. nehrin renginin kırmızıya dönmesi meselesini de benzerlik olarak sundular ki bu pek yaygın bir şey aslında.

.kayıp sandık etiyopya'da mı? yoksa iki tane mi var? hehe adamlar bekçi rahip dikmişler hepsi de erken ölüyorlarmış. o yüzden gerçekten orada olabilir diyorlar. ne acayip işler oluyordur kim bilir. hele insanın bu putperestlik manyaklığına diyecek yok. hani gerçekten ilahi bir şey ise nerdeyse tanrı deyip tapmadıkları kalmış. bu ne perhiz? bu ne lahana turşusu diye soraralar işte.

.asıl olaya gelirsek bu sandığımızın gerçekleştirdiği işlerin bir makine olduğu sonucuna vararak işte bunu uzaylılar bize verdi, yanında da musa peygambere on emri verdi gibilerinden laf ettiler. tanrı onlara göre dünya dışı bir varlık ve bu da antik uzaylılara göre uzaylı demek.

.geri dönecekler mi? sandık bir nevi iletişim aracı da olabilirmiş ve geri çıkacakmış. günümüz teknolojisi ile de inceleyip kökeni hakkında bilgi sahibi olabilirmişiz. tabi tarihi bir şey olur ki tüm dinler paldır küldür yıkılır eğer bu kanıtlanırsa ama ihtimal veriyor muyuz? hayır diyor hehe. 

.filistinliler ile vakti zamanında da savaştıkları ki hala savaşıyorlar, bir sırada sandık bunların eline geçmiş ve insanlar paldır küldür ölmüş. radyoaktif bir madde olduğu sonucuna çıktılar buradan da üstelik sandık taşıyıcılarından ayini yönetenlere kadar sandığa yaklaşma üslubu varmış. özel kıyafetler giyiyormuşlar ki bunlar da herhalde o devirde radyasyondan korunma metodları imiş. hehe kendilerince haklılar tabi.

.sandığın üzerindeki melek şekillerinden elektrik çıkmasını kutu içindeki mekanizmaya bağlayan çizimler de antik uzaylı kuramcılarımızı tahta önünde bir kutu resmi çizerken görmemize sebebiyet verdi. adamlar artık yerlerinden de kalkıyor, hazılıklı olmalıyız.

--- spoiler ---