17 Haziran 2014

game of thrones s04e10:

The Children

--- spoiler ---

.bir sezonu daha bitti bitmesine, iyi de güzel de oldu ama ne bileyim memnuniyetsizim ben arkadaş. jon snow meselesine takarak başladım bölüme. geçen bölüm mance'i bulayım ortadan kaldırayım, vahşi kabileler dağılır o yokken demedi mi? ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama duvardan çıktı, biraz yürüdü ve pazarlık masasına oturdu, hani nerde arama bulma eylemi? tamam kılıncı bırakması garipti de e güzel abicim pazarlığı baştan yapsanıza madem? hala dokuzuncu bölümün boşa çekildiğini düşünüyorum. jon'un meseleleri halledeceğim gerekirse öleceğim muhabbetinden, oturup muhabbet etmeye oradan da ortamdaki bıçağa kek gibi bakarken fark edilmesi ve...

.tabi stannis meselesine geliyoruz. yine unutturdular stannis'i ama adam atlıları almış da gelmiş duvarın ötesine... ne ara bu kadar iş oldu resmen arkaplanda bir sürü iş yapıyor abimiz ve bunu sadece şaşırtmaca için böyle yapıyorlar ama güzeldi. vahşilerimizin de bu kadar hazırlıksız olmasına şaşırdım ama yine ortada 100bin adam falan yoktu. neyse stannis daldı ortama ve olayı sonlandırdı. bizim vahşiler de kış'ın gelmesinden kaçıyor imiş. demek ki kış ak yürüyen abilerimiz ve daha gelecekler allahın izni ile.

.ardından ölen arkadaşlar için törenler, hafif konuşmalar şudur budur derken hodor'u yine unutmamak lazım ama az sonra... 50 karga ölmüşmüş hehe, 100 olunca 50'yi göstermek kolay oldu herhalde. bir de kızılını duvarın ötesinde yaktı, oraları da pek gerekli bulduğumu söyleyemem.

.brandon cephesinde olaylar pek iyi idi aslında da işte iyi kısımları çabuk geçmeleri gibi bir sıkıntıları var bunların sanırım. iskeletorları güzel çekmişler. güzel animasyon olmuş, sahneleri beğendim. üç gözlü kuzgun abimiz ak sakallı dede çıktı ve brandon'a uçuracağım seni dedi. hayırlısı bakalım ne kastetti, niye bu kadar yol teptiler ve eleman boşa mı öldü? bunlar hep sonraki sezona kaldı. bu hızla giderse biraz zor uçar tabi. hodor iskeletorlar karşısında pek sevimli bir şekilde aciz kaldı ama brandon'un beynine girmesi ile ortalığı dağıttı biraz. bir acayip kızcağız daha girdi işin içine ama kalıcı olmaz herhalde. bu arada ilk insanlar meselesini de hiç bilmiyorum. açıklasalar ölmezler herhalde ya neyse işte.

.khaleesi kendi içinde kriz yaşamaya devam ediyor. önce özgürlüğün yaramadığı sakallı bir dede ile hoşbeş etti. sözleşmeli kölelikten ekonomik sisteme ve günümüze göndermeler yapıldı. sahibinin sağladığı imkanlara tav olmuş tipler işte ne yaparsın? neyse asıl olay ejderhaları ile ilgili idi. bir tanesi küçük bir kızı öldürmüş. pek bir araştırma yapılmadan kabul edildi böyle olduğu ve kaçak olan bir ejderha haricindekileri zindana hapsetti. insanları zincirden kurtarıp ejderhalarını da zincire vurmak khaleesi'mize pek dokundu tabi. keşke how to train your dragon adlı yapımları iyice izleseymiş de eğitimlerini tam verseymiş. hadi diyelim eğitimi yok uçacağı alanlar yapsaymış, hadi bu yok doğru düzgün bir şekilde zincire alıştırsaymış büyümeden. tüh demeye gelmiyor işte.

.arya stark ve tazı meselesini de pek beğenmedim bu sefer. sarışın dev ile karşılaştılar. arya olduğunu anladı. yaveri tazı olduğunu anladıktan sonra oldu bu ya neyse işte ilk güzel sohbet ederken kılınçlar çekildi, haşin bir dövüş. kadının fendi erkeği yendi değil, patır kütür yendi bizim tazıyı. yine kadın erkek meselesine fazla gönderme yapıldı, yenmesi de çok mümkün değildi. üstelik arya sonunda elemanı öldürmedi de, kırık bacak ile ölmesi kolay olmayacak ama bu dizide o halden kurtulması da pek mümkün değil. öldür beni diye çığlıkların "fade out"u ile kareden ayrıldık. sonra arya duvara yelken açtı, ne amaç ile? anladığımı söyleyemem. teyzesi öldü muhabbetini orada bırakmamaları gerekirdi. en azından ablasını doğru düzgün aramaları gerekirdi bir şekilde.

.tyrion da tyrion hehe, baba katili çıktı eleman. hakkı da vardı sonuna kadar. üstelik baştan beri güç simgemiz tywin abimiz tuvalette yakalandı bu sefer. en aciz anlardan biri olarak vurgusunu da yapmış bulundular. öncesinde sibek kekilli'yi de öldürdü tyrion, aslanım falan dediği için dokundu herhalde. babaya bak sen hem aleyhine tanıklık hem becerme... kadına bak sen her türlü orospu çıktı sibel yahu... çabuk satmış, hakkaten satmış, her anlamda satmış kendini. neyse biraz boğuşma sonrası öldürmeyi başardı tyrion sonra da babasını görmeye gitti. okları shae'ye laf etti diye attı ve öldürdü. ölmeyi hiç beklemiyordu. kalbine denk gelmedi de ölmedi yaparlarsa o zaman ağır konuşurum. ardından şehirden gocukluyla birlikte ayrılmış bulundular.

--- spoiler ---