21 Haziran 2014

curiosity s02e08:

Mankind Rising

--- spoiler ---

.evrim meselesi için başka bir belgesel bölümü olmuş. güzel toparlama olmuş, belki  yeni bilgilerden yeni betimlemeler yaptılar bilemiyorum ama animasyonlar çok kötüydü. olayları sanki arka arkaya gibi yapmaları da pek olmamış. 

.çene kasları ve beyin büyüklüğü meselesini daha önce duyduydum ama bunun yirmilik dişler meselesiyle birleştirmeleri garip oldu.  yirmilik dişi çıkmayanın beyni daha büyük gibi bir sonuca da çıktı sanki olay ama tabi çene büyüklüğü ile ilgilidir o olay.

.dinazor hikayesi de biraz çabuk geçti, özellikle büyük yırtıcılardan kaçmak için ufalmak gibi bir mantık da yeni duyduğum ama pek de mantıklı gelmeyen bir çıkarım oldu. vardır başka bir sebebi ya her şeyi açıklama niyeti ile boşlukları dolduralım demişler.

.zaten insan fosillerinin bulunamazlığı konusunda da iyi laf ettiler. artık bulamayacaklarına hükmetmişler herhalde ondan böyle diyorlar. araları hikaye ile tamamlamak, kendi teorilerine zarar veriyor aslında. bilinmeyen kısımlar bilinmiyor olarak kalsa daha iyi.

.ilk memeli olayı fena değildi de şimdi yumurta olayı çalışmasa şimdi neden hala yumurtluyorlar onu da sormak istedim. mutlaka başka bir açıklaması vardır.

.ilk adım, başparmak ve ateş konularını da üstün körü geçmiş oldular. zaten insanın hikayesine kadar değil de ilk alet yapımına kadar gelmiş oldular. sadece dna benzerliğinden bile hikaye yazılır aslında ya işte diğer şeyler fazla masal gibi oluyor.

--- spoiler ---