3 Mayıs 2014

the vampire diaries s05e19:

Man on Fire

--- spoiler ---

.enzo hikayesini zaten sevmediydim. damon'un başından bunlar geçmiş pat diye çıkardılar sonra bir sürü muhabbet falan derken şimdi de başına bela oldu. neymiş hayatının aşkıymış, parmaklıklar arkasından aşık olmuş. sonra kızı vampir yapmak yerine serbest bırakmış. sonra damon enzo'yu geride bıraktı diye kız damon'un peşine düşmüş. iğneyi görünce de damon öldürmüş.

.neymiş efendim arkadaşından nefret etmek istemiyormuş ama insanlığını kapatabilirmiş. ulan kapattığın zaman çözüm oldu mu yani? neyin kafası? neyin intikamı? hele intikam insanlık ile ilgili değil mi? sadece iyilik insanlık gibi saçma bir bakışları var. umursamaz olmaları gerekirdi ama her seferinde aynı geyik.

.neyse daha da saçmalayamazlar derken enzo ile stefan kavga eder ve tam stefan düşmüş iken enzo kendiyle birlikte yakacak gibi yapar. sonra stefan kalbine elini atar ama sökmez, enzo da kendini geriye atar ve kalbi sökülür. neymiş efendim damon'a açıklarsınmış. bu neyin kafası? her şalteri kapatan vampir intihara meyilli mi oluyor yani? var mı böyle bir durum? umursamazlığın sınırı hayatta kalma olmamalı mı? bildiğin bunalımdan yaptı, yani yapılırsa bir tek ondan yapılır. e hani kapattıydın hislerini arkadaş, inanılmaz saçmaladılar.

.yetmez gibi devamlılık hataları vardı. sevgili şirin cadımıza stefan kan vermeye gidiyor. önce kollar sıvanmamış, ısırıyor tabi nereden ısırıyorsa ya, neyse artık vardır açıkta bir yeri, ısırıyor kolunu kanı için gidiyor kıza hop bir saniye üstten çekim kollar sıvalı, iki saniye yandan çekim kollar yine sıvalı değil, kanını içiyor ve iyileşiyor. hey allahım işe bak sen.

.araf meselesi her şeyleri etkileyecek ve bu iki görsel ikizin kanı gerekiyormuş sonuç itibariyle. vampir büyüsünü kaldırabilirse bizim de büyüyü kaldırabilir demek için kendilerinden birini feda ettiler. adamlar yerleşmek istiyormuş tüm dertleri buymuş, bunun için dünyayı yok etseler de umurlarında değil yani. araf gidince bütün ölen yaratıklar geri gelince ne olacak peki? umurlarında değil mi? genel konusu da o kadar boktan ki bu sezon anlatamam. kökenlerle hiç ayrılmamalılardı sanki. ikisi bir idare ediyordu biraz. bu şekilde bu dizi çöktü, kökenlerde de hikaye yeterli olmadı. döndüler yine araf, yine baba...

--- spoiler ---