24 Mayıs 2014

the tomorrow people s01e22:

Son of Man

--- spoiler ---

.finale iyi getirdiler de dağıttılar finalde. beğenmedim pek. baba karakterinin ölmesi gerekiyor herhalde. tanrı baba ölmüş tadında bir hissettirmeler, hatta son akşam yemeği falan filan... iyi güzel ama düzgün ölmeli. ölmesi hiç bir işe yaramadı. sadece güçlerini şişelemeye yaradı. jedikiah yine kötü oldu herhalde bu noktadan sonra ya da yine gri adam, tam olarak belli olmadı.

.neyse kurucu ile kapışması fena değildi. stephen'in mirası benim diyerek zamanı durduran makineyi hafiften içine alıp kendi içine çöktürmesi de fena değildi ama işte baba karakterinin ölmesi gerekmiyordu bu şekilde. zoraki bir ölüm oldu, stephen bu seviyeye gelsin diye oldu.

.sonunda cara'yı da öldürdüler gibi gösterdiler ama yok artık derken daha iyi bir şey oldu zamanı geri almayı başardı stephen, farklı hissediyorum falan dedi, bu durumun hiç bir etkisinin olmaması da garip tabi ama stephen sen neymişsin be abi diyoruz. öldürme haricinde her şeye kadir bir eleman oldu.

.ha öldürme yetisi meselesi de kötü oldu. yok efendim intikam içinmiş, yok efendim ilacı bulmuş da cara gelip elini tutarak ikna etmiş falan. sonunda kurucu nereye gitti? karadelik gibi bir şey öldürmek sayılmaz mı? hani öldürememe? hani intikamsızlık? bir yere oturmuyor hepsi havada kalıyor. bir gün geri dönerse kurucu daha kuvvetli olur herhalde.

.ha bu arada insanları durdurarak yok etmek de garip, tek tek parçalayacaklar mıydı hepsini yani? nasıl bir manyak plansa artık kurucunun laflar daha iyidi aslında.

.john meselesi de akıl karıştırıcı sonuç itibariyle, güçlerini geri aldı haliyle ama hafıza nerelere gitti. jedikiah oynadı hafızası ile desek, planları neler onu da çözemedik.  bu arada ikidir görüyoruz battlestar galactica'nın saul karakteri senatör rolünde idi. süper askerler falan dedi ya başka bir şey çıkar altından herhalde.

.insanları kurtardılar iyi güzel, inlerinden çıkıp ultra merkezine yerleştiler o da iyi güzel. sinyal yayınlamışlar yeni kaçaklar gelmiş o da iyi güzel ama işte olmadı bence. daha iyi bir sezon finali bekliyordum. her türlü izlenir ama çok da ciddi bir beklenti olmaması gerekir.

--- spoiler ---