10 Mayıs 2014

the tomorrow people s01e17:

Endgame

--- spoiler ---

.ikili şaşırtmaca ve karakterlerin devamlı tersine dönüşleri biraz dandik dizi işi ama hala kim iyi kim kötü belli değil. hadi diyelim belli değil salak stephen doğruyu seçemedi bir türlü. arada kız öldü boş yere. şu durumda esas karakterlerin beceriksiz olduğu belirsiz bir dizi olmuş oluyor.

.amca iyi karakter miydi? güçlerini alamaya çalışmadı mı? insanları ve yarının insanlarını patır patır öldürmedi mi? kötü olması için daha ne gerekiyor? kurucu denen de bir sürü manyaklık yaptı diye gösterdiler. kendi kızı üzerindeki deneyi bile savundu eleman ama bir kere zaten dünyayı değiştirmek istiyor. tamamen iyi niyet ile istese bile bir sor bakalım dünyanın bu işe bir diyeceği yok mu?

.tabi bu kadar olay olurken bir makinaya kitlenmiş olay, güçlerin aktarılmasıyla da ilgili değilse o makina dünyayı yok etme makinası tadında bir şeydir. üstelik iyi karakter o kadar koruma ile bir yer ayarlar mı kendine?

.kararsızlıklar ve acemilikler ile ilerliyor ergenler. bir de kendi başlarına direniyorlar falan ya çok saçma oluyor. dünyayı bunlar kurtaracaksa vay halimize.

.bu olaylar arkasında cara'nın kız kardeşi ve özel güç istememe ve normal hayat sorunsalı diye bir şey kaktırdılar ki bu süper güçlü dizilerin içinde en sevmediğim konudur bu. bulmuş da bunuyor arkadaş. özelsin işte bununla mutlu olacağı yere baleyi çok seviyor ve hayatını öyle devam etmek istiyor. tiz kellesi vurula...

--- spoiler ---