4 Mayıs 2014

supernatural s09e01:

I Think I'm Gonna Like It Here

--- spoiler ---

.fazla karışık oldu aslında. sam meselesinde vazgeçmeye yakınlaşmayı beğendim. bobby ile yaptılar bunu o da güzel oldu. hem yaşlı kurtu gördük. üstelik azrail'i özlemiştik onu da gördük tekrar o da iyi oldu. adamlar dokuzuncu sezona ağır toplarla girdiler.

.ancak ezekiel olayı biraz zorlamaydı sanki, tüm seçenekler bitti ve içine girdi sam'in ama sonra kontrolü sam'e mi verdi? içten iyileştirmek de nedir? madem öyle bir süreç olabiliyor neden castiel'in bedeni vakti zamanında iyileştirip bırakmadı? neden ölüm anında kabul etti? oralar pek önceki kısımlarla uygun düşmedi bence.

.ha sam'i ezekiel gibi dolaştıramazlardı belki ama yine de bu şekilde olmaması gerekirdi. hele kendileri de çokça dedi, testleri ölmemek için bitirmemişlerdi. bir de öldürseler süper saçma olurdu. ha bu kadar süper saçma tam bir gerçek hayat hissi yaratacak cinsten olurdu belki ama yine de o yola girmediklerine sevindim.

.castiel meselesi de biraz kabak tadı verecek gibi geldi. adam yok efendim melekleri kurtaracak yok efendim seçim yapabilme özgürlüğü, şudur budur derken mahvetti ortalığı. winchester'lara uygun bir melek oldu yani, şimdi ortalıklarda güçsüz bir şekilde takılıyor. susuyor, kanı akıyor. kıyafetleri bile bıraktı o derece hehe.

.neyse bu elemanın düzelmesi bile mümkün görünmüyor ama bir türlü de sona ermiyor. bütün sezon bu işlere gitse çok iyi olur aslında ama yapacak işimiz var derken neyi kastettiler? meleklerle mi kapışacaklar? eh o da olur ama bu melekler fazla güçlü? çoğunluğu niye kötücül onu da pek anlamadım.

.bir iyisi ezekiel çıktı, o da battlestar galactica'nın oyuncusu olduğundan herhalde. tabi bir katagülleye de getirmiş olabilir. öyle bir kekremsi tat bıraktılar ağızda. hem meleğe verdi bedeni, hem verirken kandırdı, hem sonrasında hafızayı sildi. katmerli kekremsi yani.

.bagajdaki cehennem kralı olayı iyidi aslında, iş oraya gelse daha ilgi çekici olabilirdi. belki kurtarabilirdi. sonuçta şeytanlar da var piyasada. tabi meleklerle rakip olmaları zor ama dur bakalım ne olacak.

--- spoiler ---