3 Mayıs 2014

supernatural s08e23:

Sacrifice

--- spoiler ---

.bir sezon sonuna daha geldik hayırlısı ile... sezon pek iyi değildi ama sonunu beğendim. fazladan karakterler ve sonunda şaşırtmaca güzel oldu. kevin zaten iyi bir tip oldu. görev bitmez muhabbeti ile sonraki sezon da göreceğiz anlaşılan.

.asıl yazıcı abizimin kötü çıkmasına şaşırdım. eleman pek ikna edici konuşmuştu halbuki ama başka planları varmış. bu melekleri cennete kapatmak ve aralarında konuşarak anlaşma muhabbeti çok saçma gelmişti bana, zaten de durum bu değilmiş. öyle bir saçmalamaya girmediklerine sevindim. adamın planı tüm melekleri düşen melek yapmak imiş. bir sürü lucifer yani hehe.

.kardeş meselesinde başka seçenek yoktu tabi ama sam'in ölümden korkup çekinmesini de beklemezdım. hele buraya kadar geldikten sonra nasıl bıraktı? dean güzel konuşma yaptı ama yine de tam sinmedi içime bu konu. sam diziden çıksa daha mı iyi olurdu? değil tabi, şimdi biri öldü geri döndü yapmadılar ama sam'in ciddi rahatsızlığı var orada kesilmiş oldu.

.yani her sezon birinin başına bir şey gelmesi olayına ara vermemiş oldular. hele ki sırayla yapıyorlar ya o da komik aslında. neyse izletiyorlar tabi o halde laf etmeyelim.

.castiel normal insan oldu, o kötü olacak ama büyük ihtimal geri kazanacak herhalde. en azından anılarını geri kazanır bir şey olur. naomi öldü gibi gösterdiler ama o kadar basit mi ölmesi? sonunda iyi karakter gibi oldu. iyi karakter yakışır hatuna ama tabi bunca zaman tanrının yarattığını koruma fikri için biraz geç olmadı mı hehe?

.crowley meselesi en iyi kısmı idi, tabi bir de bunu tek duyanın abaddon olması biraz zorlama idi. kadını bu yüzden tutmuşlar anlaşılan. bedenini de yaktılar bakalım özü ile bir daha karışlaşacak mıyız?

.bu kelepçe ve şeytani gücü bastırma olayı biraz basit oldu. madem şeytanlar ile bu kadar kolay mücadele ediyorlar bir sürü ekipman geliştirilebilirmiş. sekiz senedir canları çıkıyor şimdi pat diye adamı paketlediler.

.laflar güzeldi ama crowley'nin duygusala bağlaması güzel oldu. insan hali bu kadar iyi olmayabilirdi hele diziden şeytanlar çıksa yaratık avcısı falan mı olacaklardı? böyle büyük mesele ile gelip sonunu düşündürmemeleri de başarı tabi. başarısız olmalarını da başarı olarak kabul ediyor ve sevgili winchester başarısızlığına bir yenisini daha ekliyoruz. güncel sezona da geldik hayırlısı ile. hala bitmedi sanırım sezon.

--- spoiler ---