1 Mayıs 2014

supernatural s08e21:

The Great Escapist

--- spoiler ---

.yeni süper güçlü bir karakter da geldi hayırlısı ile... bu tanrının her şeyleri bırakıp gitmesi olayı ya da ölmesi diyelim bir anlamda, fena fikir değil belki ama bir anlamda da inanılmaz saçma . hayatın normal halini özetliyor aslında, temel dini fikir belki. imtihan dünyası demenin başka bir yolu.

.neyse konuyu fazla saptırmadan bu tanrının yazıcısı abinin laflarını beğendiğimi söyleyebilirim. hikayelerdeki tanrılık ya da tanrı kompleksi meselesine dokundurdu, özgür irade ve seçimlerden dem vurdu hepsi de güzel oldu.

.hepsi iyi güzeldi ama bunca sene kaçmayı başarmış adamı sam yarım aklı ile pat diye buldu ya o biraz abartı oldu. baş meleklerden kaçmış, herkeslerden kaçmış. nasıl mümkünse artık bu, tüm bunları başarmış biri elinde tüfekle bizim oğlanları bekliyor.

.kevin meselesi ile ayrı ayrı gitmesi ve kevinin nerdeyse ölecek olması da olaya farklı bir boyut kattı. crowley'nin yönetmen koltuğunda da sağlam durduğunu gördük. adam sağlam karakter sonuçta, melek tabletini bile ele geçirdi kendisi amma velakin kevin'i öldüremeden yazıcı abimiz kurtardı. üçüncü testi ve şeytan tabletinin yarısını da aldılar.

.üstüne bonus şeklinde castiel de yolda karşılarına çıkınca pek de güzel oldu, çok da güzel oldu. castiel'in naomiden kaçış meselesi de hiç fena değildi. çakışma yapıp gelmelerini fark etmesi ve benzeri mekanlarda takılması falan güzel fikirmiş.

.naomi karakterini fena kötü yaptılar bu sefer de, tabi yine melekleri korumak adına böyle yapyor belki ama melek tabletinin tüm bunlardan uzak olmasının nedeni belki de saf güç ile ilgili bir şeydir. kim bilir artık. castiel her daim temas için içine almış tableti öyle takılıyormuş piyasada. crowley pek de güzel şekilde bunu çözüp olayları halletti. tabi adama melekler bile hizmet ediyor ya onu abartıyorlar biraz.

.üçüncü test ve cehennem kapısı meselesi ile devam ediyoruz, kapatacaklar ama sam'e bir haller olacak diyorum. belki de olmasın diye vaz mı geçecekler? ha her sezon birinden biri ölmeliyse bu sezon sıra sam'e geldi.

--- spoiler ---