5 Mayıs 2014

game of thrones s04e05:

First of His Name

--- spoiler ---

.biraz sönük bir bölüm oldu. hodor'un olayı ve biraz kurt geçişi haricinde pek de güzel oldu diyemem. brandon daha önce de hodor'un kafaya girdiydi. az daha oğlanı kaçırıyordu ama güzel bir şekilde engel olmuş oldular. bunların hikayesi khaleesi'den sonraki en iyi hikaye. tabi nereye gittiği pek belli değil. hele jon'dan kaçmaları iyice garip oldu ama mutlaka bir şeyler çıkacaktır diye beklemedeyim.

.beklenen yer zaten bu kızlarından çocuk üreten manyak adamın mekanını yok etmeleri idi. sonunda da aynen öyle yaptılar, pek zor olmadı. başlarındaki eleman biraz iyi dövüşüyormuş ama eziyet ettikleri kızlardan biri öldürüverdi. alma mazlumun ahını  hesabında oldu yani.

.her daim kaçan korkak elemanı da kurt hüpletti, sevgili hayelet ile jon'un buluşmasındaki görüntüler pek de olmamış hani. önden görünüşte jon'un yakın olmadığı belli idi. kurt'un arkasındaki görüntü daha iyidi.

.sansa olayı beni şimdiden çok sinir etti, bir de manyak teyzeye geldik. büyük oğlunu emziren bir kadın. hava deliğinde imp ve onun hayatı için dövüşen abimiz vardı vakti zamanında. şimdi lord bealish ile takılıyorlar orada. elemanın ablasına kardeşine ve hatta çocuğuna zaafı var demek. nasıl bir manyaklıksa onunki artık. bir sürü saçma sapan iş olacak burada o belli.

.davada işler hiç ilerlemedi, ufaktan ilerletseler iyi olabilirdi. sevgili dede tywin aslında borç batağı içindeymiş, ailecek batacaklar inşallah. bu lannister'lerden pek adam çıkmıyor. şimdi en küçük oğlan kral oldu, oldu da ne oldu? bir de yeniden evlilik falan filan olacak. dizinin sonunda demir bankası hepsini satın alacak herhalde. neyse bu demir bankası anlamış değilim.

.khaleesi cehphesinde de işler kötü gidiyor. ne güzel keklik gibi avladı şehirleri, herkesleri özgürleştirdi güzel kraliçemiz derken o kadar da basit değilmiş. tabi değil sonuçta kölelik sistemi o kadar kolay kalkmaz ama dizinin konusu ne ara bu oldu onu da anlamadım. yedi krallığa hükmetsin şu kadın da rahat edelim, ha bir de kış gelecek idi o da gelsin. bu ikisi olmadan diziyi bitirirler ise yazıklar olsun diyorum şimdiden. şimdi yönünü yine ters tarafa çevirdi. özgürleştirdiği yerleri tekrar özgürleştirecek ve hükmedecek. hayırlısı bakalım.

.arya olayını da çok savsaklıyorlar, tazı abimiz güzel ders verdi de onu da öldürecekleri listesine aldı niyeyse. o kadar yoldaşlık yaptı, o kadar korudu ama kimi öldürdüydü ki bu? kesin birini öldürmüştür. su dansı mıydı neydi? dünyanın en iyi kılınç kullanan adamı ve sopalı sahnesi gözümün önüne geldi. tazı fena dalga geçti iyi güzel ama buranın hikayesi bir yere gitmiyor. arya ne zaman büyüyecek de intikam alacak? gidip biriyle evlendirecekler olacak bitecek işte. kılıncının ismi neydi? unuttum şimdi de onunla zırhı bile delemedi hehe. daha çok yolu var bu kızın.

--- spoiler ---