23 Mart 2014

vikings s02e04:

Eye for an Eye

--- spoiler ---

.thor ragnar'a kızgın imiş. dönüşte iki gemisini kaybetmiş. yeterli adamı da olmayınca eski karısı yardıma koştu. oğlu ile tekrar görüşmeleri güzeldi. elemanın kaşı gözü ayrı oynuyor ama iyi baba tabi çocuklarını seviyor.

.tarihi olarak işler böyle ilerledi ise bu reis borg denen salağa şükretsin ingiltereliler, adam bildiğin hain. yok efendim söz verdiler de tutmadılar da falan filan bir sürü dert. ragnar da horik'e bir çift laf etmedi. bunlar senin yüzünden başıma geldi diye. o enteresan geldi.

.hadi laf etmesini geçtim, adamlar neyine güvendi de kaldı anlamadım. hiç mi saldırmayacaklarını sandılar? al işte adamları pusuya düşürdüler ve büyük saldırı da gelecek herhalde sonraki bölüme.

.bizim peder yakalandı, çarmıha gerildi. tam işini bitirecekler iken kral geldi. şimdi döneklere böyle yapıyorlar, günahlarından da arınmıştır tekrar hristiyan falan olur herhalde. biraz saçma oldu bu pederin hikayesi, hele karılara tecavüz ederken falan rahatsız olmasıdır, incilden kan gelmesidir falan pek saçmaydı.

.neyse arada bir bölüm oldu, aslında tarihin gidişatı olarak bu eleman ingilterede toprak alsa ve kralın askerlerine katılsa fena olmazdı. sanki kabul edecek de gibiydi bunu ama bağımsız ruhunu nereye koyacak? özerk falan mı olacak nedir?

--- spoiler ---