31 Mart 2014

the walking dead s04e16:

a

--- spoiler ---

.adamlar yamyamlara geçtiler, fena bir geçiş olmadı. sezon sonu için de güzel bir manyaklık oldu ama tabi kurt rick önce pusuya düşüp sonra da bunların eline düşmeli miydi? orasından emin değilim. hele olayları fark ettikten sonra kaçamamaları da çok feci oldu. tamam adamlar güzel silahlanmış ama yine de bu kadar şeyden nasıl kurtulacak anasını satayım?

.hörşıl abiye saygı duruşu niteliğinde bir final yapmışlar, geçmiş görüntüleri vardı. rick'e ekip dikmeyi öğretiyor, güzel günler hatırlanıyor, yüzler gülüyor falan... ha bir de saat meselesi var ki ilk ordan uyanıyor. hepsi güzel de işte işler fena kitlenmiş oldu.

.ilk itirazım son durak diye ortaya bir şey koyduktan sonra adamların hiç güvenlik yok diye uyanmamaları idi. hemen içeri dalmıyor diğer salak ekip gibi ama gözlemlemeler de hızlı geçti. mutlaka bir açıklarını yakalarlar idi. bir anda tellerde bir sürü silahlı adam bitti mesela bunları hiç görmediler dışardan gözlemler iken.

.arka kapıdan herkesin aynı yere dalması yerine ayrılıp arama yapabilirlerdi, kaçarken gördükleri yerleri ilk başta görüp önlem almaları en azından bir kişi bile olsa dışarda kalması daha iyi olurdu. yine yakalanırlardı da kaçış için bir ihtimal kalırdı.

.şimdi kalan ekibe baktığımız zaman, çekiçli abimiz, carol ve bebek yok ortalıkta. onları oturup yemedilerse (konteynır girişinde mama dökülmüştü sanki) kadroda eksik yok gibi.

.bakalım bir sonraki sezona verdiler gazı gitti, sezonu bitirene kadar can sıkılıyor ama biterken merakta bırakıyor, hep bunlar oyun işte. rick'in son hali süper oldu. carl'a elemanın teki tecavüze yeltendi. acayip işler olacakken rick elebaşının boynundan ısırdı ve öldürdü. acayipti hakkaten. toptan acayip olay. daryl bunlarla bu kadar takılıp, bu hallerin hiç birini fark etmemiş yani, nasip tabi de ne bileyim yok artık dedim.

.iyi kötü bir sezon daha bitti işte, aradan sonra çok saçmaladılar. oraya kadar yine iyi gidiyordu. böyle tekil hikayelerden devam etmezler umarım. yeni gelen kişilere insan eti ikram eden manyak bir yere gelmiş oldular hehe, adamlar manyak. tabi tüm bu yamyamlığı tam söylemediler ama tüm göstergeler böyleydi. hayırlısı bakalım.

--- spoiler ---