25 Mart 2014

the walking dead s04e15:

Us

--- spoiler ---

.evet sezon finali öncesi böyle bir bölüm, sezon arasından sonra inanılmaz canımı sıktı bu seri. önceden de çok canımı sıkardı. bir şekilde yine izletiyorlar da insan cidden sonra neden diyor? bu kadar saçmalığı neden izliyorum falan? eh karakterler falan yüzünden herhalde. sonunu merak ettiriyorlar, hani biraz da mazoşistlik gibi belki... aklıma ziyan bir dizi ona şüphe yok. keşke daha zekalarını insanları sinir etmek yerine daha yararlı şeylere kullansalarmış diye not edeyim şuraya.

.şimdi ilk salaklık bu glenn'in tünelden gitmek istemesi meselesiydi. bunun üstüne bir de kızın ayağı sıkıştı. bir sürü yok yere gerginlik falan oldu. ha çat diye de kurtardılar ya çok sevindik tabi. hepsi saçma olunca o güzelim kavuşmaya insan sevinemiyor bile.

.tabi bundan önce yok mola verelim yok devam edelim falan meselesi yaparken lezbiyen kızımızın ayağını incitmesi de vardı ya neyse geçelim onları...

.daryl meselesinde ise süper bir tavşan olayı vardı. hani sahiplenmeciliktir, kurallardır, hayatta kalmaktır, dürüstlüktür, falandır filandır vurguları iyi hoş da ulan allahın tavşanı lan. kaç yaşında adamlarsınız ki sahiplenmecilik oynuyorsunuz diye sormak lazım. üstüne bir de adamı öldürmüşler. öyle garip garip işler.

.rick meselesi de hey allahım sen nelere kadirsin tarzında ilerliyor. adam yıkıldıydı, evladı falan ölmüş olabilir tadında devam ettiler, hatta öldüğünden eminler yani, neyse işte şimdi carl veledi ve michonne raylarda oynuyor, bu da onlara gülüyor falan. burdan yak hesabı yani. hızlanmamız lazım diye duruyor konuşuyor falan hehe. şaka gibiler. ulan yürüyün, hızlı yürüyün... peşlerinde bizim avcı toplayıcı abilerimiz varmış. sonraki bölümde finalde yine rick'in ağzını burnunu kırarlar yine...

.son durak da neyin nesi imiş? tren istasyonundan bozma bir kasaba mı nedir? hani güvenlik nerde? bu kadar insan görüp gelip de kimse nasıl talan etmemiş? bir sürü saçmalık var ki umarım açıklarlar.

.bu sezonun ta telsiz konuşmalarını duyduklarından beri en iyi konusu şu tedavi meselesi olacak iken abimizi sadece saçma sapan konuşturma ve washington'a götürme muhabbetleri yaptılar o kadar. sonunda da öncelikle son durağa gidelim bakalım falan dediler. herhalde sonraki sezon rick çetesiyle birlikte washington'a gideceğiz ya küçük çocuğu falan da var, nasıl olacak o iş ben hiç anlamadım.

--- spoiler ---