4 Mart 2014

the tomorrow people s01e01:

Pilot

her türlü izlenir bir dizi amma velakin pek standart bir senaryosu olacak gibi. 70'lerde yapılmış ingiliz versiyonunu takip ediyorsa ve konular benzer işleniyorsa bu konuların standart olmadan öncesidir belki diyebiliriz ama sonuçta yeniden ısıtıp koymuşlar önümüze, fazladan şeyler beklemek hakkımız gibi ya bilemedim. bir kere ergen esas oğlan tipine hafif uyuz oluyor insan, onun haricinde esas kızımız flashforward'dan tanıdığımız hatun kişisi o iyi. esas oğlan haricinde genelde iyi yani tipler. esas kötümüz de supernatural'in lucifer tipi hehe. neyse öyle işte müzikleri de hoş idi. görüntüler de fena değil.

--- spoiler ---

.ilk bölümden itibaren bu elemanın kötü tarafı seçeceğini pek tahmin etmiyordum ama sonuçta bana güven diyerek bunu yaptığına göre içlerinden işleri yürütecek şekilde olacak demek. bir de allahın lise öğrencisi pat diye ne işlere kalkışıyor. o bocalama süresini çok hızlı geçtiler hiç de inandırıcılığı olmadı.

.tabi bocalamanın kendisi çok klişe artık, aile meseleleri de benzer şekilde. ucube olması meselesi de öyle. tüm bu süper insanların nerden çıktığı belli değil. doğanın işi gibi bir anlatım yaptılar. ultra ajanları dedikleri de (hani bunlar süper bizler ultrayız tarzında) bu süper tipleri insanlığa tehdit oluşturduğu için toparlamak istiyorlar.

.esas kızımı cara ve ekibi de bunlara karşı duruyor. şimdi tüm süper güçlüler güçlerini iyiye kullanmıyorlar. esas kötünün gri tonlarının olması güzel bir şey de pat diye adam öldürmesi ton mon bırakmıyor. ha bu süperlerin bir kusuru var, insan öldüremiyorlar hehe. o da fena bir düşünme olmamış bu arada.

.şimdi baba karakterimiz, kötü amca karakterimiz. aile buhranı ve kardeşimiz, bir de en iyi arkadaşımız falan derken hepsi bir kalıptan çıkmış gibi karşımızda duruyor. aile meseleleri biraz sıktı ama yapacak bir şey yok tabi hepsinin ailesi var. hele baba meselesi inanılmaz sıktı ama yine yapacak bir şey yok hepsinin babası var! kesin ölmemiştir diyoruz ve bu adamı bulup bir miktar gizem açıklarlar bence.

--- spoiler ---