5 Mart 2014

The Great Rift s01e02:

Water

--- spoiler ---

.ilk bölüme göre biraz daha iyice idi. insan meselesine bir yerde girdiler onda da volkanik mineraller ile beslenen tatarcıkları ve ondan beslenen sardalyaları avlayan insanlar meselesi idi. hepsi coğrafyanın eseri olmuş oluyor şeklinde bir bakış var zaten.

.bu bölüm afrikanın ortasında yukarı doğru kaldırılan kısmını daha iyi görebildim. vadiler ile ayrılmış yerler sulak mevsimler falan derken su aygırlarını gördük biraz. filler falan da vardı da pek kuraklığı göremedik. bu su aygırlarının fışkırtmalı sıçışlarını her görüşümde midem kalkıyor, nasıl işaretlemedir arkadaş.

.yavrularını ağzdında saklayan balığımız da her daim ilginçtir, onu da gördük. su meseleleri ve balıklar biraz sıkıcıydı ama yapacak bir şey yok. bölümün adı su zaten, suları göstediler. hem de çeşit çeşit sular vardı. tuzlusu, tuzsuzu asidiği falan.

.asidik sulara uyum sağlamış pelikanları gördük biraz. bu tiplerin her birini çok daha iyi çekimler ile bbc belgesellerinde gördüydük zaten de bunda da bir toparlama yapmışlar işte. hem david abi sunucu olmayınca da o kadar gitmiyor hani.

.en sonda da balina köpek balıklarını gördük. onlar da yine bir sürü mineralli sularda çoğalan planktonlarla mı nedir onlarla besleniyorlar idi. her türlü boyutta canlıyı gördükten sonra da bölüm bitmiş oldu.

--- spoiler ---