4 Mart 2014

The Great Rift s01e01:

Fire

çok ahım şahım bir belgesel değil. tvden denk geldi izlemiş bulundum. afrika'daki koca dağların, koca vadilerin üzerinde yaşayan çeşit çeşit mahlukat üzerine bir belgesel yapmışlar. bölgenin canlıları tarzında bir belgesel yani. böceğinden kuşuna çeşit çeşit canlılar var. tabi her biri o kadar ilgi çekici olmayınca arada sıkıcı bölümler oluyor. müzikler hafif yerel tatda idi. genelde gökten çekimler falan vardı. görüntüler fena değil işte.

--- spoiler ---

.yaban faresi diye bir canlı gösterdiler. kediden büyük herhalde. kürk yapmış kendine soğuklara dayanmak için, öyle takılıyormuş piyasada. pek acayip bir tipi vardı. çevrenin hayvanların evrimi üzerindeki etkisi meselesi için yapmışlar zaten belgeseli herhalde. bu da ona güzel örneklerdendi.

.kör sincap mıydı neydi o da pek bir acayip idi. dağların tilki görünümlü kurdu da pek bir güzel pusaraktan mideye indiriyor elemanı. ancak kendisinden bolca varmış. üstelik vadinin ayırdığı bölgede babunlar ile hiç karşılaşmadan takılabiliyorlarmış. o derece hehe...

.yavru yarasanın meme emişi olayı da enteresandı. anası arayıp buluyor da eleman meme emiyor. tabi meme emerken kanını da emer mi diye insan düşünüyor.

.kuşlar, böcükler meseleleri de vardı bolca. oralarda ilgimi kaybettim. bir tane bukalemun abimiz vardı. hüpletiyordu falan. soğuklarda yaşamaya uyum sağlamış pek ender bir abimizmiş.

.akbaba olayında bir de aslan avını sıkıştırıverdiler. biraz zorlama olmuş sanki o kısım ama en azından akbaba gözünden gördük. leşi parçayanlar ile diğerleri ayrı imiş. sırayla yiyorlarmış falan. bir de afrika'nın sıcakları nere dağların tepelerindeki soğuklar nere diye bir kısmı vardı. orası da iyi idi. aktif bir lav gölü meselesini bir ara gördüydük bir yerlerde ya nerdeydi bilmiyorum.

.bölgeleri daralan, nesli tükenen bir primat cinsimiz ve özel bir goril cinsimiz ile belgesel bölümünü bitirdiler. korumaya falan almışlar ama nasip kısmet artık.

--- spoiler ---