14 Mart 2014

supernatural s06e20:

The Man Who Would Be King

--- spoiler ---

.bir önceki bölüm castiel için fevaran edişlerimi duymuş olmalılar ki sırf bunu açıklamak için koca bir bölüm yaptılar ama yine de olmadı. tamam cevap vermeleri ve tüm bu tasarım güzeldi ama yine de ikna olmadım.

.güven sorunu meselesinde taraflar acayip davranmaya başladı. daha mantıklı bir zemine çekmelerini beklerdim, hele melek kafası kesinlikle böyle olmamalı. insan algısı sınırlı diyor ama yine de algılatacak bir hale getirilebilirdi. en azından crowley ile anlaşma yaptığı için bu kadar sinirlendiler, bu kadar dağıldı her şey, vakti zamanında her iki oğlan da gidip şeytan ile anlaşma yapmıştı.

.şu kadar laf edildi hiç bundan bahsedilmedi mesela. senaristler uyudu herhalde burada ya da cevap verilemeyecek bir durum yaratmak istemediler.

.neyse castiel'in derdi raphael'den sağlam dayak yedikten sonra yine dünyayı kurtarma niyeti ile crowley ile ortak çalışması imiş. ruhlar ile nükleer bomba yapmasını biliyormuş bu crowley. şimdi ruhlar değerli, bunla süper şeyler yapılabilir oralar tamam ama kimin ruhları? araf araf diye dönüp duruyorlar, eğer yaratıkların ruhları ise niye bu kadar tantana oluyor?

.eğer insanların ruhları ise insanlardan beslenen değişik bir yaratık olmuş oluyor. ikisinin farkı var gibi ama diğer yandan canavarlardan beslenen cavanarlara da atar gider yaptıkları için eh anlayış gösterebiliriz.

.iş eninde sonunda kıyamet meselesine, raphael'i yenmeye geliyor. dean bir yolunu buluruz, yolun yol değil sadece ben istediğim için yapma diyor ama anlaşılan o ki bunlar birbirlerine girecekler. castiel'e dokunmasalar iyidi. kötü karakter meselesinde sıkıntıları mı vardı da böyle yaptılar anlalamadım. belki değişiklik olsun diye yaptılar ama bu grinin tonları meselesi biraz can sıkıcı olmaya başladı.

.supermen meselesini nasıl ağzından kaçırdı mesela? aklına o kadar güvenirken castiel biraz şapşal herhalde. eninde sonunda ortaya çıkardı da ne bileyim ah castiel ah diyoruz.

--- spoiler ---