9 Mart 2014

supernatural s06e15:

The French Mistake

--- spoiler ---

.daha önce dizi içinde dizi ya da dizi seti içiinde bizim elemanların olduğu bölüm olmuştu. bunda biraz tekrarı gibi ama şimdi elemanların gerçek adları ile bir iş yapalım demişler. yönetmeninden yazarına diğerlerinin hepsi oyuncuydu tabi. castiel ve ruby'de gerçek adları ile oynamışlar. espirili yaklaşımları güzeldi. castiel twitter manyağı falanmış mesela.

.şimdi iyi güzel ama bunca zaman satıraralarında kakaladıkları espirilerdir, dizilerden filmlerden alıntılardır onların hepsi de supernatural evreninde mi olmuş yani? nasıl bizim evrende de aynıları olmuş? oralarda biraz saçmalamışlar. izleyici eleştirilerine göndermeler falan yine vardı. alsınlar bunu da cevaplasınlar.

.bunu görmezden gelirsek balthazar elemanının yaptığı bir şaşırtmaca imiş. raphael cennetten çalınan silahlara sahip olmasın diye bir anahtar ile bunları gerçek dünyaya yollamış, onlar da bunla ilgilenirken gerçek silahları castiel'e devretmiş ve işler hallolmuş. cennette işler castiel'in istediği olacak gibi... silahlara sahip oldu. allahın raphael'ini bile kaçırttı. ha bu arada peşlerindeki melek tanrı ile görüşme yapacağım diye misha'nın boğazını kestiği vakit raphael ile görüştü. hehe müşrik bunların hepsi demek.

.neyse gülmeli, komikli, sonunda da pek ciddili bir bölüm oldu. dizi çekimleri sırasında durmaları gerken yerler ve kameraya bakmamak falan komikti de ulan rol yapacağınız yere kendiniz gibi davransanız ya dedim. tabi repliklere bağlı kalmalısın olayı ile buna cevap oldu herhalde. dizi'nin kitabını peygamberin yazması gibi biri olay içinde olay haricinde bu da böyle bir bölüm oldu. hem bu şekilde benzer, hem de dizi seti yönü ile benzer işte.

--- spoiler ---