28 Mart 2014

Space Voyages e03:

Open for Business

when we left earth the nasa missions belgeselinin görüntülerinden toparlamışlar, müzikleri bile değiştirmeye gerek görmemişler. fazladan görüntüler falan var gibi ama yine de yeterli düzeyde değil. tabi bunları izlediğim bölüm itibari ile söylüyorum. diğer bölümler farklı olabilir. nasa kendi kendine belgesel çekip duruyor herhalde, benim bundan anladığım buydu ama yine de izleniyor tabi. tekrarda zarar yok.

--- spoiler ---

.amerikan uzay programı ve sonunda mekik programından özel teşebbüslere bir uzay yolculuğu meselesine değinmişler. nasa'nın mekik programlarından başlatmışlar bu süreci sanırım. en baştan ya da aya gidiş muhabbetlerine falan hiç değinmediler. belki daha önceki bölümlerde yapmışlardır bunu.

.uzaya çıkışı ucuz hale getirecek metodlardan falan bahsediyorlar idi. daha detaylı ya da futuristik fikirler falan vardı ama bunlar sadece nasa projeleri kapsamında ya da özel sektörde yapılacaklar kapsamında bakmışlar herhalde.

.bunlar haricinde mekik programı dahilinde patlayan çelıncır (ingilizcesini aratamadım şimdi) ölen sevgili öğretmenimizi de görmeden olmazdı tabi, patlama araştırmaları ve suçluyu da iki dakika da açıkladılar.

.sonrasında hubble başarısızlığı ve bunu tekrar destana çeviren uzay tamiratı muhabbeti de yapıldı. işte nasa'nın muhabbetleri genelde aynı demek. bunları kabaca tekrar etmiş olduk.

--- spoiler ---