19 Mart 2014

continuum s03e01:

Minute by Minute

--- spoiler ---

.acayip karman çorman gidiyor her şey ve bir türlü yerine oturmuyor. şimdi kiera hangi tarafta? hemen kendini mi öldürdü bir  hafta öncesine gidince ne oldu? garza'yı neden serbest bıraktı? ben planını anlamadım.

.en can alıcı soru da bu tarihi koruyan arkadaşların bunca zaman nerede olduğu olmalı. bu manyaklar ilk sezondan itibaren tarihin akışını değiştiriyorlar ama tarikatımız ancak ikinci sezondan sonra dahil oldu olaya. yanlış hatırlamıyorsam eğer ve ancak üçüncü sezonda durumu açıkladılar.

.hani sanki bir yerlere oturtalım da neresi olsun tarzında bir şey. hem tarihin devamlılığı ki dizinin adı gibi bir şey, bu kadar önemliyse ne diye geçmişe tekrar yolluyorsun? tamam bozulanı düzeltmek içinse eğer zaten bu zaman yolculuklarının en büyük paradoksu, bin yıl geçmişe gitmiş bir tanesi ve belli ki elindeki teknoloji falan da var, e bu durumda gelecekte her şeyin gerçekleşmiş olması gerekmiyor mu? 

.bu gibi sorulara hiç girmeden bir oğlanın sevdiği kızı her şeyi değiştirme pahasına kurtarmaya çalıştığı bir hikayeye geri dönüyoruz. hem de bu oğlan dünyanın en zekisi hehe. aşk kör ediyor demek, hem de yeni tanıştılar sayılır, hem de kızın bunu gözetlemesi için "babası" tarafından görevlendirildiğini öğrendiği halde. bu nasıl aşk ise anlamak zor cidden.

.hikayeyi çok zorluyorlar ama iyi güzel ama bunca zamandır net olarak ne olduğuna dair bir fikrim yok benim. yarım yamalak bir anlatımdan mı? yoksa sorun bende mi hehe.

--- spoiler ---