21 Şubat 2014

supernatural s05e22:

Swan Song

--- spoiler ---

.beşinci sezon finalini beğendim. senaryoyu kutsal metin gibi kaktırma olayında yeni bir mesajlı boyut eklediler. chuck'ın ağzından sonları yazmak kolay değildir, hep bir boşluk bulurlar, fanlar beğenmez tarzında laflar falan hehe. güldürdüler... şimdi genel olarak güzeldi ama tabiki boşluklar vardı.

.öncelikle lucifer ile mikail buluşması biraz sönük idi. dünyaları yıkıp milyonları öldürecek olaya başlıyorlar ama öyle iki eleman arazide muhabbet ediyor. tabi impala meselesi süperdi, olaya dalışları da fena değildi ve araba üzerinden aile bağları vurgusu da çok iyi oldu.

.amma velakin lucifer'ı sam ile alt etme olayı, yani esas plan hatalıydı aslında. sam'in lucifer'i yeneceğine dair bir kehanet de yoktu. hadi olsa ya da azrail bunu ima etmiş olsa bile ulan nasıl direnecek lucifer'e işte, öyle olacağı belliydi diye isyanlardayken aile bağları ile olur bak bu iş gibi bir cevap vermiş oldular. yani hatalı esas planı toparlamış oldular diyelim. eh buna da şükür diyelim...

.castiel gitti sandım bir ara ama adamı tanrı bizzat yine kurtarıp bu sefer de mikail yerine atamış oldu. cennete gitti abimiz, ağır meleklerden oldu. dean rocky'e döndüydü, bobby hakkın rahmetine kavuştuydu. hepsini toparladı. zaten bobby öldükten sonra dedim yok artık kesin ölmeyecek, kurtaracaklar falan filan.

.neyse kıyameti durdurmuş oldular, lucifer ve mikail'i paketleyip hapsetmiş oldular. amma velakin sam yine çıktı geldi. zaten mantık olarak tek lucifer için yapılmış kafes nasıl ikisini tutabilir diye düşünmek gerekiyordu ama pek sorgulamadılar. sonraki sezona da merak unsuru olarak tepkisiz bir sam ya da lucifer, artık her hangisi ise o göründü ve bölüm bitti.

.dean kurtarmamaya söz verdiydi de şu kadar vakit bekledim diye sonraki sezona başlatırlar sanırım. şimdi sevgili lisa'nın kollarına dönmüş oldu. iyi aile babası da olsun, çocuk hazır zaten de hehe, tabi işler öyle gitmez orası belli.

.sam o kadar kanı nasıl içti oraya takıldıydım bu arada unutmadan yazayım. dean niye birlikte gitti ve tabi hiç bir işe yaramadı mesela o da var. ne bileyim impala muhabbeti ile hepsini unuttuk tabi.

--- spoiler ---