3 Şubat 2014

supernatural s05e04:

The End

--- spoiler ---

.iyi bölümlerindendi, belki en iyi ikinci bölümü diyebiliriz. zamanda yolculuk meselesini de ikinci kez yapıyorlar. önceki tam geleceğe dönüş idi ama şimdi kıyamet vaktine gitmiş oldu. zach manyağı ders vermek için yaptı yine ama dersin tutmayacağı pek belliydi. hani dizi o yola girer mi diye düşündürdüler ki dean mikail olsa da süper olur aslında ama girmedi o yola. lucifer ile mikail'in savaşına geleceklerdir kesin, ona eminim artık.

.tabi tüm tantanayı sam ile birlikte takılmaya karar vermesi için yaptılar, o çok bariz idi. dean çok net idi bu sefer aile güçsüzleştiriyor bıdı bıdısını yaptı. sonra öyle de olsa birbirimizi insan tutuyoruz diyerek kıvırmış oldu. sam nasıl lucifer'i kabul etti? onu açıklasalar daha iyidi ama onu açıklayacak kadar iyi bir şey bulamamışlar gibi geldi bana.

.tabi oğlanımızın aklını çeler bu lucifer cidden tatlı dilli kendisi. tanrıyı sevdim diye bunlar başıma geldi diye ağlatıyordu dean'i bile de sonradan toparladı kendisini. bildiğin şeytanın kovulması olayını anlattı adamlar. beyaz takımları giyince de tam lucifer olmuş cidden. beğendim detayları da, tez zamanda olur inşallah diyoruz.

.gelecek dediği de 5 yıl sonrası ha, o da iyidi. tam da 2014'de denk geliyordu. şu vakitler kıyamet kopuyor olmalı seride. güncel takip etmiyorum ve bilgim de yok allahtan. neyse bakalım kıyameti engelleyemezlerse de bıraksınlar gitsinler artık bu işi. güya süper avcılar. her türlü derdi bunlar açtı başımıza. bırak dert açmayı, adamlar bildiğin şeytanın kendisi imiş. tabi diğeri de iyilik tarafının kendisi diyeceğim ama savaşta yine insanlar ölecek. melekler de iyi değil. yani dean ve sam olmasa dünya kesinlikle daha iyi bir yer olacakmış. buna eminim hehe.

.2014'de lider dean olur, kurtarılmış bölge gibi bir şeyler yaparlar. bir nevi direniş kampı gibi. castiel insan olmuştur, peygamberimiz de olaylar içindedir. bobby ortada yoktur. öyle figuran bir kaç kişi ve bilim kurgu dizilerinden alıştığımız bir hatun kişisi bulunmaktadır. ha kıyameti de bir virüslü bölüm yaptılar idi. onunla getirmişler, daha iyisi olabilirdi ama bu da iyidi tabi. milyon tane virüslü kıyametli film olduğu için bir şey diyemiyoruz.

--- spoiler ---