9 Ocak 2014

utopia s01e06:

episode 6

--- spoiler ---

.bir sürü olay oldu. son bölümden önce olaylar açıklandı idi ama son bölüme de mr. rabbit olayı kalmış. üstüne bir de janus projesi meselesinde önemli bir açıklama yapmış bulundular. sevgili jessica hyde'ın babası projeyi tamamlayıp kızının içinde gizlemiş. taslaklara göre babası cani idi ama toplamda yaptığı buymuş adamın.

.ajan karı mr. rabbit imiş. resimden adam diye aratıp sonra da beyaz saçlı amcayı grant'ın öldürmesi biraz fazla geldiydi bana ama en azından mr. rabbit değilmiş o adam. zaten küçük kızdır, küçük oğlandır ne alaka anlamadım.

.hele sevgili küçük kızın bu taslağı koyup da çözmesi pek bir abartı idi. yap boz severmiş, bak sen şu işe. allahtan taslaklarda pek bir numara yokmuş  da yanıp kül olması bir şeyi değiştirmedi. baştan  beri yana döne where is jessica hyde demeleri de manalı oldu böylece.

.sonraki sezona bıraktılar meseleleri, hem sanki herkes aşı oluyor gibi bir intiba bıraktılar. aşıdan daha iyi yayma metodu bulmaları gerekir. bakalım bundan sonra hallederler herhalde. bir şekilde kısırlaştırsınlar da şu dünyayı pek iyi olur.

.diğer karakterlerin çoğu çizgi roman yüzünden olaya dahil olduyduç. çizgi roman bir işe yaramadığı için onlar da gereksiz oldu bir bakıma. sonraki hayatları da hiç enterese etmiyor bizi. resmen karakterleri boşa çıkardılar bu açıdan pek başarılı değildi.

--- spoiler ---