8 Ocak 2014

utopia s01e05:

episode 5

--- spoiler ---

.olayları çözmeye başladılar hafiften. genel hikayeyi bu anlamda beğendim diyebilirim. tabi altından başka bir şey çıkmazsa şimdilik iyi. dünyadaki insan sayısının çokluğundan dem vuran kibirli ingilizler diyor bunu ama yine de doğru diyorlar. çok insan var ve ilerde sürünmektense kısırlaştırma gibi bir yola gidelim demişler. kısırlaştırmak için de grip aşısı diye bir aşı ile işlerini halledecekler.

.laflar arasında geçen cengiz han meselesi de iyidi. dünyaya en büyük katkıyı yapmış insan imiş kendisi. 40 milyon insanı öldürerek şimdiki zamanda 1 milyar insanın oluşmasını engellemiş. hani böyle bir soykırım gibi takılmak  yerine işleri aşı ile halletmek istemişler. tabi bunu yapmak için bir sürü test, deney ve gizlemek için ölmesi gereken bir sürü kişiyi hesaba katmak lazım.

.diğer tarafta, şişko psikopat ile jessica kardeş imiş. bir yakınlık olduğu belliydi. ikisi de arızalı idi zaten en başında. babaları da kötü adamın en kötüsüymüş mü neymiş? daha taslağı göremedik bir türlü. son bölüme sakladılar herhalde o kısmı.

.sağlık bakanlığı yetkilisi bu elemanları sattı haliyle. bir sürü para ve kendi istediğini aldıktan sonra o işler tamam oldu. daha da iş çıkmaz o adamdan artık.

.wilson elemanı ütopyaya inanıp da adamı saldı falan orası biraz fazlaydı. hadi onu geçtim adamı saldıktan sonra bunların yanına geçti ve orada öldürdüler adamı. bundan daha zeki olmalıydı bu kadar planın arkasındaki bilim insanı olarak. ha nereye gitsin tabi o da var. bilemedim şimdi.

--- spoiler ---